2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Novák Balázs: Új év, új gép

Novák Balázsnak elkészült az új versenyautója. A kijárási korlátozás előtt még egy picit volt lehetősége tesztelni, de már Ő is nagyon várja a versenyeket!

Szia Balázs! Az elmúlt időszak eléggé megviselte az embereket, bele értve a rally szerelmeseit az elmaradt versenyek miatt. Téged hogyan érintett a kialakult helyzet?

– Sziasztok! Én önkéntes „karanténba” vonultam. Szerencsére a foglalkozásom lehetővé teszi, hogy ne kelljen minden nap bejárnom dolgozni, elegendő hetente 1 alkalommal. Így az elmúlt időszakot otthon töltöttem a családommal. Nyilván jó lett volna versenyezni, főleg, hogy egy zsír új autót építettünk az elmúlt időszakban!

Mesélj egy picit az autóról. Mit kell tudni róla?

– Az új autó egy BMW E92 M3. Az előző (E36) kasztiból került átépítésre az S54B32 motor, a váltó és a diffi. Ezt leszámítva minden zsír új! A kasztni, a csövezés, a kábelköteg, a teljes belseje. Új Reiger gátlók, szekvenciális váltó, AIM dashboard, karbon taposó és belső kiegészítők. Új a fékrendszer is, 4 dugattyús Brembo fékeket kapott az autó, EVO 9 főfékhengerrel. Semmit sem sajnáltunk belőle, így egy igazán top-os autó épült! Fel is lett programozva, már csak egy ütős dekor hiányzik róla.

Volt lehetőséged tesztelni a gépet?

– Szerencsénk volt, mert a márciusi FRT futam előtti pénteki edzésen még tudtunk menni. Igaz nagyon keveset, kb. 15 km-t sikerült az autóval megtennem, de azt kell mondjam: BRUTÁLIS LETT!
Nagyon-nagyon stabil, olyan mint egy túra autó. A szűk részeket annyira nem szereti, nem belvárosi prológokra való. 4.75-ös diffi van alatta, így most 195 a vége. Esetleg egy diffi csere még elképzelhető a nagyobb végsebesség miatt.
Tényleg nagyon jó az autó, nincs benne olyan elem, amire azt mondanám, hogy rossz vagy gagyi. A futóműn nyilván kell még állítani, de ez teljesen normális dolog. Idő kell hozzá, és tesztelni.

Milyen versenyeket terveztél a 2020-as szezonra?

– Salgó, Eger, Mecsek mindenképpen tervben volt. Természetesen ORC-ben a P14 kategóriában, mint eddig. Illetve igyekeztem volna minden lehetőséget megragadni, hogy az új autóval minél több gyorsasági kilométer legyen.

Mit gondolsz, meddig fog tartani a jelenlegi helyzet, mikor lesznek újra versenyek?

– Én úgy gondolom, hogy kb. júliusra rendeződik a vírus helyzet, és engedélyezni fogják a versenyeket. De felesleges találgatni, majd meglátjuk! Reméljük minél hamarabb.

Köszönöm a beszélgetést Balázs! És reméljük, hogy minél hamarabb láthatjuk az új autót versenyeken is!

– Én is köszönöm! Amint lehet, támadunk!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek