2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Nincs változás az ATP-világranglista élén

Nincs változás az ATP-világranglista élén

Továbbra is a szerb Novak Djokovic vezeti a férfi teniszezők világranglistáját, második helyen a US Opent sérülés miatt kihagyó spanyol Rafael Nadal áll, a harmadik-negyedik helyen pedig két svájci, sorrendben Roger Federer és Stan Wawrinka tanyázik. A legjobb magyar, Fucsovics Márton az előző hónaphoz hasonlóan a 152. helyet érte el. A nyíregyházi játékos a múlt héten a US Open selejtezőjének második fordulójáig jutott.

Bár jelenleg összeszedetlenül, formán kívül teniszezik, biztos, hogy a US Opent követően is a szerb Novak Djokovic áll majd az ATP-rangsor élén, elsőszámú üldözője, Rafael Nadal ugyanis sérülés miatt kénytelen kihagyni az amerikai nyílt teniszbajnokságot is. A spanyol játékos már nem először küzd az idén sérüléssel – emlékezhetünk rá, hogy idei két Grand Slam döntőjében is nehézségei akadtak.

A harmadik-negyedik helyen álló svájci kontingens pedig már (vagy még) nem veszélyes a két élmenőre – ugyanakkor talán a most startolt US Open legnagyobb esélyeseit bennük tisztelhetjük. Djokovic formánkívülisége ugyanis elsősorban nekik jelenthet nagy esélyt: a 18. GS-diadalára készülő Federer játéka idén megint feljavult, Wawrinkáról pedig az év eleji Melbourne-i sikerének köszönhetően lekerült az a lelki teher, amely a még a Grand Slam tornák valamelyikén nem diadalmaskodó játékosokat sújtja.

Az ATP-rangsor első húsz helyén nem történt változás, ez ugyanakkor a közeljövőben aligha lesz elmondható, hisz az év utolsó Grand Slam tornája alighanem, ha az erőviszonyokat jelentősen nem is, a sorrendet meg fogja változtatni, főleg ami a közvetlen élmezőny követőit illeti.

Férfi tenisz-világranglista (zárójelben a legutóbbi helyezés):
1. (1.)  Novak Djokovic (szerb) 12770 pont
2. (2.)  Rafael Nadal (spanyol) 10670
3. (3.)  Roger Federer (svájci) 7490
4. (4.)  Stan Wawrinka (svájci) 5985
5. (5.)  David Ferrer (spanyol) 4765
6. (6.)  Milos Raonic (kanadai) 4225
7. (7.)  Tomas Berdych (cseh) 4060
8. (8.)  Grigor Dimitrov (bolgár) 3540   
9. (9.) Andy Murray (brit) 3150   
10. (10.) Jo-Wilfried Tsonga (francia) 2920  
…152. (152.) Fucsovics Márton 362

Dicsuk Dániel
Fotó: atpworldtour.com

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek