2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Népek Tavasza teljesítménytúra Miskolcon

Népek Tavasza teljesítménytúra Miskolcon

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport Tanács a Megyei Természetjáró Szövetséggel közösen szervezi az 1848-as forradalom tiszteletére a Népek Tavasza teljesítménytúrát. A túra időpontja: március 15. 10, 15, 30 és 42 km-es távokon nyílik lehetőség a Bükkben kijelölt útvonalakon a túra teljesítésére. A Diáksport Tanács külön felhívással fordult az oktatási intézmények felé, hogy csatlakozzanak a túrához, és ezzel ünnepeljék a márciusi ifjakat. Az előzetes nevezések alapján ezer diák túrázik március 15-én a Bükk-hegységben. A középiskolák közül a miskolci Lévay József Református Gimnázium 120, az általános iskolák közül a tiszalúci Arany János Általános Iskola 110 diákkal jelentkezett.

A diákok mellett a szervezők várnak minden érdeklődőt reggel 7 és 9 óra között a távok indulási helyeire, a Miskolc Herman Ottó Emlékparkba (Majális-park) és a Garadna Diósgyőri Természetbarát Sport Klub Pihenőjébe.  A Családi Hétvége Sportegyesület külön serleget ajánlott fel a 10 km-en induló legnépesebb családnak.

A 10 km-es táv útvonala: Miskolc Herman Ottó Emlékpark – Molnár-szikla – Szeleta-tető – Dolka-hegy – Lencsés-nyereg – Keskeny-lyuk – Hársas-bérc – Miskolc Herman Ottó Emlékpark.

A 15 km-es táv útvonala: Garadna (Diósgyőri Természetbarát Sport Klub Pihenője) – Három-kúti-völgy – Arany-lépcső – Örvény-kő – Válint-kereszt – Csókás – Kaszás-rét – Kis-galya – Hársas-bérc – Miskolc, Herman Ottó Emlékpark

A cél mindkét távon a Herman Ottó Emlékpark (Majális-park) ahol a túrázókat forró tea és zsíros kenyér várja. Itt vehetik át a túrázók a teljesítésért járó kitűzőt. Minden iskola emléklapot kap.

Nevezési díj: 10 km-es távra: 300 Ft, 15 km-es távra: 400 Ft. A rendező a nevezési díjat átvállalja azon iskoláknak, akik jelentkezését elfogadta és visszaigazolta.

Nevezd be a kutyádat is! Kutyáknak nevezési díj 500 Ft (Kitűző, emléklapot kapnak a célban)

Kérik a résztvevőket, hogy viseljenek kokárdát. A 48-as hősök emlékére Örvány-kőn, a Jókai emlékműnél megemlékezést lehet tartani.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek