2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Narconon Bringatúra „2 ezer km, 2 keréken, 2 hét alatt, 2 ezer gyerekért”

Narconon Bringatúra „2 ezer km, 2 keréken, 2 hét alatt, 2 ezer gyerekért”

Narconon Bringatúra „2 ezer km, 2 keréken, 2 hét alatt, 2 ezer gyerekért”
1 .nap: 2015.8.30. Garáb – Ózd 127,2 km

Első napunk. Csodálatos idő – a „Gondviselés” ajándéka – kedves búcsúztatás Garábon (délelőtt helyett délután), a Narconon Új Élet Központjában, közben, és utána filmforgatás. A csapattagok: Horina Klári Németorszagból, Posta Kálmán Hajdúdorogról, Kovács Zoltán a kocsikísérőnk, képzett Narcononos előadó, rutinos Narconon Bringatúra munkatárs, Tatabányáról, és jómagam (Szöllősy András) Piliscsabáról. Zolival eddig, egyszer dolgoztunk együtt, én pedig most negyedszer teljesítem a Narconon Bringatúrát. A többiek először vannak itt. Az első nap természetesen az összeszokásról szól, előadás nincs, mert augusztus 30. vasárnap van, az iskolák pedig ma és holnap még zárva tartanak. Ózdon, a Strand motel, mint mindig, most is nyitva, de a vacsoráról lekésünk, és az új rend szerint szinte minden zárva… Izgalmasan indul a túra.

2. Nap 2015.08.31. Ózd – Szemere 119,5 km

Küzdelmes elindulás Ózdról, a tervezett 7 helyett 8:30-kor,  mivel alaposan meggyűlik a bajunk a GPS-ekkel. (Pedig Kálmánnak és nekem összesen 4 féle GPS-ünk van, és mégse tudtunk hárman egy optimális útvonalat összehozni…) Klári szerint többet érne egy hagyományos térkép, mint ezek a kütyük. Nem tudunk nem egyetérteni vele. Szerencsére ki van nyomtatva a teljes útvonal, ami pontos és jó, de sajnos azt nem mutatja, hogy hol kell elfordulnunk és merre. Tájekozódásunk alapjául tehát a 4 féle GPS, a nyomtatott útvonalterv, a táblák, valamint a segítőkész emberek útbaigazításai szolgálnak.
Vadnán Ibolya (néni – 68 éves, de nem szabad néninek szólítanunk) behív bennünket egy erős feketére, életvidámsága ránk ragad, holott mi se vagyunk ám lehervadva. Csak csodáljuk érte, hogy ő, hogy csinálja…
Elvarázsolt szépségű tájakon tekerünk keresztül, szinte gész nap, de azért számoljuk a keményebbnél-keményebb emelkedőket is. Vízfogyasztásunk kb. 6 l/fő, de, hogy ez a sok víz hova tűnik…? Nos, szorgalmasan törölgetjük a homlokunkat, ezt a rejtélyt viszont csak találgatjuk: „Ennyi vizet nem lehet csak úgy kiizzadni – vagy mégis?!”
Kálmán szerint mindig az utolsó 20 km a legnehezebb… Útvonalatervünk szerint van út Krasznokvajdáról Szemerére, de a GPS-ek szerint nincs, csak dupla kerülővel. A krasznokvajdai Rendőrőrsön ellenben, szinte meglepő kedvességgel kapunk útbaigazitást, és lám, ott a „sárga út”, bár a GPS-ek szerint lementünk a térképről. A szemerei kastélyszálló, ahol kényelmes ágy, pompás fürdőszobák, úszás a medencében és főszakácsunk, Kovács Zoli jóvoltából, egy mesébe illő paprikás krumpli megkoronázza ezt a napot. Kívánhatnák-e ennél többet-jobbat?

Narconon Bringatúra – Szöllősy András

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…