2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
Miskolcon az Ukrán elitklub

Miskolcon az Ukrán elitklub

Miskolcon az Ukrán elitklubSzerdán este 18:45-kor a Magyar futsal bajnokság bronzérmese a Miskolci-Szabadidőközpont Vénusz és az Ukrán bajnok a Belichanka-NPU női futsal csapatok mérik össze tudásukat egy barátságos mérkőzés alkalmával.

Hazánkba látogat a női ukrán futsal bajnok a Kotsyubinskoe-i Belichanka-NPU csapata, akik zsinórban harmadszor szeretnék elhódítani az ukrán bajnoki trófeát. A 7 csapatos ukrán bajnokságot jelen pillanatban is vezető Belichanka fantasztikus támadójátékkal bír, hiszen eddigi hat mérkőzésükön 64 gólt szereztek ellenfeleik ellen.

Az elitcsapat a budapesti Vesta-Cityline meghívására látogat Magyarországra, ahol január 30.-án a Móron rendezett Nemzetközi futsal tornán vesznek majd részt. A tornára hangolódva a Miskolci-Szabadidőközpont Vénusz csapatával is szeretnének egy barátságos mérkőzést játszani.

A külföldi hölgykoszorú az elmúlt két évben duplázni tudott tehát mind a bajnokságot mind, pedig a kupa sorozatot meg tudta nyerni, és ugyan ezek a céljai ebben a szezonban is.

A csapat idei mérlege 5 győzelem mellett 1 döntetlen és 64 rúgott gól mellett mindössze 18 kapott áll a nevük mellett. Ezekből a számokból látható, hogy nem lesz könnyű mérkőzés a szárnyaló Belichanka ellen.

A 14 fős keret szerda délelőtt lépi át az országhatárt, majd útjuk egyenesen Miskolcra vezet, ahol a szállás elfoglalása után ebéddel és városnézéssel várják őket a házigazda miskolci csapat. A mérkőzést a Vénusz edzésidőpontjában 18:45-ös kezdettel játsszák a Miskolc Városi Sportcsarnokban, amire a belépés díjtalan.

Miskolcon az Ukrán elitklub

Az ukrán csapatban foglal helyet az „UMBRO Futsal Awards 2009” díj győztese Alina Gorobets is, aki ezzel a győzelemmel a zsebében a világ legjobb női futsal játékosának mondhatja magát megelőzve spanyol és brazil vetélytársait.

A mérkőzést úgy is beharangozhatnánk, hogy Miskolci-Szabadidőközpont Vénusz – Ukrán Női Futsal Válogatott. A Belichanka kerete lényegében megegyezik a nemzeti válogatott keretével is.

A két csapat eddig egyszer találkozott a Tolnán megrendezésre került Thelena kupán, ahol a miskolci csapat 3-1-es vereséget szenvedett az ukrán csapattól. A miskolciak a gyengébb ősz után egy eredményes tavasszal szeretnének előrukkolni a nagyközönség elé. A csapat téli edzőtáborral és heti három edzéssel készül a szezonkezdetre.

Az ukrán bajnok elleni edzőmérkőzés igazi sportcsemege lehet minden labdarúgást szerető nézőnek.

Dr. Juhász Viktor (elnök): Nemcsak a férfi ,de a női ukrán futsal is európai élvonalába tartozik és ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Bízom benne, hogy 1-2 éven belül nemzetközi tétmérkőzést is fogunk tudni játszani, ehhez természetesen először a magyar bajnokságban kell jól szerepelnünk.

Kozák Attila (média-vezető): Az ukrán csapat vezetője Volodymyr Kolok levélben keresett meg minket, amiben elmondta, hogy a Vesta meghívását elfogadva hazánkba utaznak, ahol a baráti és szakmai kapcsolatok megerősítése érdekében egy barátságos mérkőzést szeretnének játszani velünk.

Ennek maradéktalanul örültünk és igyekszünk megadni minden segítséget, hogy az ukrán csapat jól érezze itt magát. A szerdai napon az érkezés és kipakolás után megebédelnek a vendégek majd egy kisebb városnézésen vesznek majd részt, ahol a miskolci belvárost fogják megnézni. A városnézés után sor kerül a mérkőzésre, ami után a vendégek megpihenhetnek a Szabadidőközpont vendégszobáiban. A csütörtöki napon Debrecenbe veszik az irányt, ahol az Aquaticumot majd a Debrecenben megrendezésre kerülő Futsal Európa bajnokság elődöntőit tekintik meg. Ezek után visszatérnek Miskolcra, ahonnan péntek reggel indulnak a móri nemzetközi tornára.

Sárréti Géza (edző): Egy nagyon jó csapat ellen, egy nagyon jó erőfelmérés. Lehetőség, hogy edzőmérkőzésen, tőlünk jobb női csapat ellen gyakorolhassuk játékunkat.

 

KA

 

Miskolcon az Ukrán elitklub Miskolcon az Ukrán elitklub

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…