2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Miskolci siker és 213 gól a Megyei Jogú Városok I. Foci Tornáján

Miskolci siker és 213 gól a Megyei Jogú Városok I. Foci Tornáján

„A Nyitott Kapuk Városa” a település jelmondatára rácáfolva egyetlen gólnyi különbséggel jobbnak bizonyult „A Királynék Városánál”, azaz a Megyei Jogú Városok I. Foci Tornáját Miskolc önkormányzati csapata nyerte, miután a büntető párbajjal zárult döntőben 3:2 arányban jobbnak bizonyult Veszprém „válogatottjánál”, harmadik helyezést Nagykanizsa városának csapata érte el.

Az Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központban lebonyolított egynapos kispályás villámtornán, amelynek megszervezésére a PromoSport Kft. vállalkozott, mind a 23 megyei jogú város önkormányzata képviseltette magát, és ez azt jelenti, hogy a jövő évi hasonló sporteseményen a mezőny már nem lehet népesebb. A pályára lépett amatőr focibarátok – köztük önkormányzati vezetők – közül összesen 94-en iratkoztak fel a góllövő listára, és nekik köszönhetően 213 gól esett. A „gólkirályi” címet tíz találattal Óvádi Péter veszprémi képviselő érdemelte ki, csapattársát Porga Gyula polgármestert pedig a torna legjobb kapusának választotta meg a játékvezetőkből és a szervezőkből alakult zsűri. Annak ellenére, hogy a legjobb nyolc közé a nyugati országrészt képviselő megyei jogú városok közül hét is bekerült (Veszprém, Nagykanizsa, Sopron, Szekszárd, Zalaegerszeg, Pécs és Székesfehérvár), a hagyományteremtő szándékkal meghirdetett esemény első győztesei és ezzel címvédői a miskolciak lettek.

M.M.J.V. Polgármesteri Hivatal

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek