2022. 08. 15. hétfő

Mária
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Miskolcé volt a legjobb egyetemi világbajnokság

Miskolcé volt a legjobb egyetemi világbajnokság

Miskolc kapta meg az elmúlt év legjobb szervezésű egyetemi sportvilágbajnokságáért járó díjat – az elismerést a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) az universiade alatt adta át Tajpejben.
A 20. tájékozódási futó egyetemi világbajnokságot a Miskolci Egyetem Miskolc megyei jogú város önkormányzatával közösen rendezte 2016 nyarán. A díjat Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja vette át Luciano Cabraltól, a FISU alelnökétől.

A FISU több mint 30 egyetemi sportvilágbajnokság közül választotta ki 2016 legjobb rendezésű sporteseményét. A díjátadón jelen volt – többek között – Kamuti Jenő, a Nemzet Sportolója, a Nemzetközi Fair-Play Bizottság elnöke, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetség elnöke, valamint Rakaczki Zoltán, a szervezőbizottság ügyvezetője, Miskolc sportért felelős polgármesteri biztosa.
„Korábban hasonló nemzetközi szintű elismerésben egyetlen hazai felsőoktatási intézmény sem részesült, ez tovább fokozza a nemzetközi elismerés hazai értékét, presztízsét. Büszkék lehetünk e rangos nemzetközi díjra, már csak azért is, mert egyetemünk mindig is jelentős figyelmet fordított sportéletére” – hangsúlyozta Deák Csaba kancellár.
A 2016. július 30. és augusztus 4. között rendezett vb a résztvevők és a képviselt felsőoktatási intézmények, valamint az országok számát tekintve is rekordot döntött: 316 futó érkezett 170 felsőoktatási intézményből és 34 országból.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Traktor-race
Közlekedési versenyt szerveznek a borsodi rendőrök mezőgazdasági gépjárművezetők részére. A traktor-futamot, azaz a mezőgazdasági gépjárművezetők v…
BORSOD RACE MEDIA KFT. – 2. ZEG Rally Show 2022 Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M Hosszabb kihagyás után a hétvégén újra rajthoz áll Lángi …

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…