2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Minimális különbséggel nyerte meg az első három negyedét a MAFC.

Minimális különbséggel nyerte meg az első három negyedét a MAFC.

Richmond extrája nagyon kellett a házigazda sikeréhez.

A találkozót utólag vizsgálva akár jelzés értékű is lehetett a hazaiak amerikai légiósának első sikeres tempója. Richmond ugyanis messze idei legjobb dobóformájával végül 11/7 hárompontossal zárt. A nyitány során a hazaiak igyekeztek váltogatni védekezésüket, ám a vendégek Kozák M. vezetésével így is eljutottak húsz pontig (24-20).
Béres agilisabb támadásaival kezdődött a folytatás, ám a sérült Homokit saját fiataljaival pótolni igyekvő miskolciak könnyedén elkerülhető hibákat vétettek. A hazai rutin így megúszta az egyenlítést és a második részt is két kosárnyi távolsággal zárták (49-40).
Tartotta tíz pont körüli előnyét a MAFC, ám a vendégek kezdtek sokkal ritmusosabban mozogni. Thornton szedte a lepattanókat, a robogó miskolciak pedig szemre is tetszetős támadásokat vezettek. Hiába volt hazai időkérés 63-56-nál, Takács azonnal üresen triplázhatott. A lélektanilag is fontos 4 pontos határt azonban nem sikerült elérni, mivel a dobás kiperdült, Katona pedig azonnal betalált. A negyed végi rohanást Tóth hármasa zárta le (71-58).
Kozák B. büntetője után Thornton is triplázott, így 10 másodperc alatt 4 ponttal indította utolsó rohamát a MEAFC. Richmond hármassal, Katona lerohanásból azonban visszaverte a támadást. További két perc elteltével a vendégek sorcserére szánták el magukat, és az utolsó hat és fél percben a Pap-Szőke-Asszú-Ragályi-Szőke sorra alapozva fejezték be a mérkőzést. Érdekesség, és örömteli egyben, hogy az alig több, mint 16 esztendős Ragályi Levente megszerezte első NB I-es pontjait. A megérdemelten vezető hazaiak igyekeztek tovább ütni a forró vasat, csupán ezért duplázódott meg a lefújásra a különbség (104-75).
A MEAFC-Miskolc kedden ismét Budafokra utazik a Hepp-kupa negyeddöntőjére.

MAFC – MEAFC-Miskolc 104-75 (24-20, 25-20, 22-18, 33-17)
NB I/B Piros csoport 16. forduló, Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, 250 néző.
Vezette: Csabai-Kaskötő Brigitta, Szalai Zsolt, Földesi Ádám.

MAFC: Tóth (18/9), Katona (12/6), Richmond (28/21), Csapai (2), Harazin (7). Csere: Bordács (15), Lakits (11), Bartha (4), Polgárdy (3), Herló (2), Németh (2). Edző: Hencsey Tamás.
MEAFC: Takács (7/3), Kozák M. (20), Thornton (16/6), Asszú (5/3), Béres (4). Csere: Lippai (10), Kozák B. (6), Szőke Gá. (4), Ragályi (2), Pap (1), Szőke Ge., Sándor. Edző: Drahos Gábor.

Hencsey Tamás (MAFC): Gratulálok a csapatnak az újabb győzelemhez. Azt hiszem, hogy a játék minden elemében jobbnak bizonyultunk a mai mérkőzésen és ezáltal megérdemelt a győzelmünk. Megint voltak olyan percek, amikor a csapat elhitte, hogy ez már elég és kiengedtünk, illetve közel engedtük magunkhoz a Miskolcot, de aztán rendezni tudtuk a sorokat és a végére egy nagy arányú győzelmet sikerült szereznünk. A MEAFC-nak sok sikert kívánok a továbbiakban.
Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Az volt a tervünk, hogy több narancslevet tudunk meginni, mint ők kicsavarni, de hazai pályán, most egy olyan szakaszban jár a MAFC, ahol nagyon nehéz őt megszorítani. Mi azonban sikeresen igyekeztünk megnehezíteni a dolgukat. Elégedett vagyok a játékosaimmal. Sok sikert kívánok a MAFC-nak, az egy betűvel többől álló MEAFC-nak még több sikert kívánok.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek