2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Minden amit a SUP jógázásról tudni érdemes!

Minden amit a SUP jógázásról tudni érdemes!

Manapság egyre több új sportággal találkozhatunk, amelyek már meglévő mozgásformák ötvözeteként jöttek létre. A SUP jóga is egy ilyen újfajta sport, amely nem csupán rendkívül egészséges testmozgást jelent, de jóval izgalmasabb is lehet a hagyományos, jógaszőnyegen végzett gyakorlatozásnál.

Jóga ászánák a víz felszínén – avagy a SUP jóga alapjai

A SUP jóga a már ismert jógaórák anyagát ötvözi az állva evezéssel, azaz más néven supozással. Ez nem csupán izgalmas programot jelent, de nagyon sokat segíthet a koordinációnk fejlesztésében és az elme lecsendesítésében is. A víz felszínén ugyanis a könnyebb, kezdő ászánák megtartásához is folyamatos mikromozgásokkal kell koordinálnunk a SUP deszkát. A legtöbb foglalkozás alkalmával ezért a könnyebb pozitúrákon van a hangsúly, hiszen hiába vagyunk profik a jógaszőnyegen, a víz felszínén nem mennek olyan könnyen a dolgok. Éppen ezért a SUP jóga kezdők és haladók számára is egyaránt alkalmas lehet. A víz felszínén történő egyensúlyozás ugyanis bárkinek képes segíteni a koordinációja fejlesztésében. Legyen szó akár általános egyensúlyfejlesztésről vagy akár arról, hogy tapasztalt jógásként szeretnénk a tudásunkat elmélyíteni – a SUP-pal biztosan jól járunk.

Milyen felszerelésre van szükségünk ehhez?

A SUP jóga kipróbálásához egy pár egyszerű dologra van csupán szükségünk. Először is olyan öltözéket kell találnunk, amely nem baj, ha vizes lesz – és persze megfelelően tudunk mozogni benne. Erre szinte bármelyik kényelmes fürdőruha megfelelő lehet. A másik dolog, amire szükségünk lesz, az a SUP deszka, amin állva a gyakorlatokat végezzük majd. Ez utóbbit a legtöbb óra alkalmával tudunk bérelni, ha viszont biztosra akarunk menni, hogy legyen deszkánk, akkor vihetünk sajátot is. Természetesen erre is akadnak költséghatékony megoldások, hiszen egy SUP deszka nem épp két fillér. Azonban egy felfújható SUP ennek a töredékébe kerül, és ugyanolyan jól kiszolgál majd bennünket az órák alatt, ha tényleg komolyan szeretnénk belevágni a jóga ezen formájába.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek