2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • MGYOSZ: Tettünk egy nagy lépést a munkahelyi stressz csökkentéséért

MGYOSZ: Tettünk egy nagy lépést a munkahelyi stressz csökkentéséért

Az Európai Unió országaiban a káros munkahelyi stressz a GDP mintegy 4 százalékának megfelelő veszteséget okoz.  A káros stressz csökkentése és megelőző lépések ösztönzése érdekében az Európai Bizottság IOSHA2 néven 6 országot felölelő kampányt indított, amelyet a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége koordinál. A kampányt záró nemzetközi konferencián az egyes országok képviselői megosztották tapasztalataikat és bemutattak jó vállalati gyakorlatokat. Az összefogás szükségességét hangsúlyozza az Európai Bizottság finanszírozásában, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének koordinálásával megvalósuló IOSHA2 (Improving the Occupational Safety and Health Awareness) kampány. A nemzetközi kampány arra ösztönzi a munkáltatókat, hogy megfelelő tájékoztatással, és biztonságos munkakörnyezet kialakításával segítsék a munkavállalókat egy egészségesebb életvitel kialakításában, ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy az eredményességhez a munkavállalók aktív részvételére van szükség.
„Ebben segítenek azok a tájékoztató anyagok, amelyeket elkészítettünk: leafletet a vállalatvezetőknek arról, miért és hogyan foglalkozzanak ezzel a kérdéssel. Posztert és egy rövid reklámspotot a munkavállalóknak, amelyek a probléma bemutatására fókuszálnak. Modern technikával készítettünk egy oktatófilmet is, amelyben a kooperáció és kommunikáció fontosságára hívjuk fel a figyelmet. Ennek megfelelően tanácsokat adunk a munkaadóknak és munkavállalóknak is, hogy mit tehetnek a káros munkahelyi stressz csökkentéséért.”- mondta el Vadász Borbála az MGYOSZ nemzetközi projekt koordinátora.
Az Európai Unió 2004-ben Keretegyezményt fogadott el a munkahelyi stresszről, melyben definiálja a jelenséget és meghatározza a megelőzéséhez szükséges tevékenységek irányát – lehetőséget biztosítva a tagállamoknak, valamint az egyes vállalatoknak, hogy a pontos eszközöket maguk válasszák meg.  Janet Asherson, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) tanácsadója ezzel kapcsolatban elmondta „Az Európai Unió elsősorban a munkáltatókra fókuszál, ezzel szemben globális szinten, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet a munkavállalókat is megszólítja ajánlásában, mely a változásokkal, krízisekkel szembeni rugalmasság fontosságára hívja fel a figyelmet.”
A munkahelyi stressz az Európai Unió országaiban a GDP 4 %-nak megfelelő veszteséget okoz. Magyarországon ez az összeg évi 1000 milliárd forintra tehető, míg az EU27 vonatkozásában összesen az 500 milliárd eurót is meghaladja.
„Hollandiában évente 2,2 milliárd eurós többletköltséget okoz a munkahelyi stressz, a dolgozók 30-40%-a szenved a munkahelyi nyomástól, 10%-uk rendszeresen orvoshoz jár a problémával. A hosszú ideig tartó betegszabadságok és munkaképtelenség 30%-a a munkahelyi stresszre vezethető vissza, ami egyúttal az elsőszámú munkahelyi probléma is Hollandiában. A kiszámíthatatlan hiányzások, a termelékenység csökkenése a munkáltatóknak is komoly problémát jelentenek, ezért nagyon fontos a közös fellépés. A holland szakszervezetek különböző eszközökkel segítik a munkahelyi kockázatok felmérését és az EU Keretegyezményével összhangban ajánlásokat dolgoznak ki a probléma megoldására.” – hangsúlyozta Wim van Veelen, az FNV-Hollandia és az Európai Szakszervezeti Szövetség szakértője a rendezvényen.  
Magyarországon találhatunk már olyan vállalati progamokat, amelyek a munkavállalók biztonságának és egészségének védelmében hoztak létre.
Szigeti Ágnes, a Budapest Bank belső kommunikációs vezetője a bank egészségprogramjának létrejöttét, működését ismertette. „»Az egészség mindenekelőtt« elnevezésű komplex programunk az egészségmegőrzés számos területén nyújt hasznos segítséget a munkatársainknak, mint étkezés, mozgás, megelőzés, stresszkezelés, illetve dohányzásról való leszokás. A program tartalmát munkatársaink véleménye és visszajelzése alapján alakítottuk ki, a megvalósításért pedig egy önkéntes munkatársakból álló »Egészség csapat« felel, így biztosítjuk, hogy a program az igényeknek megfelelő és hatékony maradjon.”
Kiss Zoltán, a VELUX Magyarország Kft. HR igazgatója: „Egy minél sokoldalúbb program kialakítására törekedtünk, melyet alapos kockázatfelméréssel indítottunk, majd a problémák megoldására célzott eszközöket hoztunk létre. A Biztonsági Kiválóság Program keretein belül Magyarországon több, mint 7,000 munkaórát fordítottunk képzésre, melyen minden munkatársunk részt vett. Ezzel, és a program egyéb elemeivel a VELUX Cégcsoport hosszú távú célja, hogy az üzemi balesetek száma nullára csökkenjen. A biztonságos munkavégzés mellett a VELUX Magyarország Kft. hosszú távon szeretné ösztönözni és segíteni a dolgozókat az egészséges életmód megvalósításában. Az Egészségedre! 2012-2014 elnevezésű programunk keretében szabadidős klubokat, sportprogramokat, előadásokat, ingyenes szűréseket szervezünk, egészség-hírlevelet szerkesztünk, és különböző témájú, évenként változó fókuszú– például dohányzásról leszoktató, súlycsökkentő – kampányokkal is igyekszünk növelni kollégáink aktivitását.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek