2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Megalakult az Eger Labdarúgó Sport Kft.

Két évvel ez előtt kötött együttműködési megállapodást az Egri Sportcentrum SE és a DVTK. A megállapodás értelmében a DVTK szakmai és anyagi segítséget nyújtott az Egri Sportcentrum utánpótlás-képzéséhez. Az elmúlt időszak pozitív tapasztalatainak köszönhetően a mai nappal az együttműködést a felek szorosabbra fűzik.

– Az Egri Sportcentrum SE az elmúlt években teljesítette, amit szeretett volna, s amire lehetősége volt – mondta el Harmati Péter, az Egri Sportcentrum elnöke. – Az egri labdarúgás továbbfejlesztése jelen felállásban azonban már nem lenne lehetséges, ez adja a diósgyőri szerepvállalás jelentőségét. Gyorsabban, nagyobb lépésekben kell haladni, miközben a hátráltató körülményeket minél előbb meg kell szüntetni. Akadnak olyanok, akik el akarják vinni a Sportcentrum játékosait Egerből más városokba, de véleményem szerint az egri gyerekeknek itt a megyeszékhelyen kell megadni a színvonalas sportolás lehetőségét, nem szabad kiszakítani őket a család biztonságából. A DVTK szakmai befektetőként érkezett, nem politikai vagy anyagi lehetőségnek motiválják. A teljes megyeszékhelyi futball finanszírozását a jövőben az Eger Labdarúgó Sport Kft. biztosítja, a társaság többségi tulajdonosa a Borsodsport Invest Kft., a kisebb részt az Egri Sportcentrum SE birtokolja. Nagy örömünkre szolgált, hogy az előzetes egyeztetések során Eger vezetése is üdvözölte a DVTK szerepvállalását. Célunk, hogy minél előbb NB III.-as, majd pedig NB II-es felnőtt csapatot működtessünk, amelyben szándékunk szerint a helyi és a környékbeli játékosok kiemelt szerepet kapnak. Az utánpótlást illetően az az elképzelés nem változott, célunk, hogy minél több olyan futballistát neveljünk, akik képesek a lehető legmagasabb szinten is űzni a sportágat.

– A DVTK-nak, mint az észak-magyarországi régió egyetlen első osztályú csapatának erkölcsi és sportszakmai kötelessége, hogy támogassa azokat a régióbeli egyesületeket, városokat, amelyek Magyarország kormányának törekvéseivel összhangban komolyan gondolják a labdarúgás fejlesztését – nyilatkozta Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője. – A város vezetésével folytatott előzetes egyeztetéseink meggyőztek minket róla, hogy Eger egy ilyen sportszerető város, éppen ezért határoztunk úgy, hogy az eddigieknél is nagyobb szerepet vállalunk az egri és az egész Heves megyei futball fejlődésének felgyorsításában. Az új diósgyőri edzőközpont megnyitásakor néhány hete Miniszterelnök úr beszédében külön is megköszönte a DVTK fő tulajdonosának az egri labdarúgás megsegítését. Terveink szerint néhány év múlva Egerben egy stabil másodosztályú klubnak kell működnie, amelyik elsősorban a helyi utánpótlásban feltűnő fiatalokra alapoz. Minőségi infrastruktúrát és szakmai stábot akarunk, hogy lehetőség szerint egyetlen fiatalnak se kelljen elhagyni a megyét és a város, mert itt is a lehető legmagasabb színvonalú labdarúgó képzésben részesül majd. Szeretném megköszönni Harmati Péter úrnak és támogatóinak, hogy eddig életben tartotta a labdarúgást Egerben, így van egy egészséges alap, amire építhetünk. Ígérhetem, hogy a szülők, a gyermekek és a labdarúgás helyi támogatói néhány hónapon belül látni fogják a pozitív változásokat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…