2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Litvániában dupláztak a sportiskolások

Két litván városban, egy hétvégén, két nemzetközi gyalogló versenyen vettek részt a közelmúltban a Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) sportolói. Az EAA Permit Meeting, illetve az önálló Litvánia 100. évfordulójára rendezett ünnepi viadalon egyaránt helyt álltak Szűcs József tanítványai, akiket ezúttal Rácz Pál testnevelőtanár kísért el.

Az MVSI gyaloglói – a tavalyi évhez hasonlóan – idén is meghívást, Miskolc Város Önkormányzatától, illetve a Miskolci Sportcentrum Kft.-től pedig lehetőséget kaptak arra, hogy Litvániában méressék meg magukat.

A két napos utazást követően a helyi vendéglátók szállásolták el a 8 tagú miskolci küldöttséget. A 2019. évi Gyalogló Európa Kupa leendő helyszínén, Alytusban, egyfajta főpróbaként megrendezett, 15 ország versenyzőit felvonultató, 20 kilométeres futamban a még csak U23-as korú Kovács Soma vett részt. 1:44:18 órás idejével a 19. helyen végzett a meleg idővel kísért, igen erős felnőtt mezőnyben.

Az Alytustól mindössze 16 kilométerre lévő Simnas városában, az önálló Litvánia 100. évfordulójára meghirdetett ünnepségsorozat keretében a serdülő korosztály képviselői számára írtak ki gyalogló versenyt.
A kora délutáni rajt miatt sokkal nagyobb melegben lebonyolított erőpróba leány 3 kilométeres futamában Tamás Dorottya bronzérmet szerzett 16:55 perces idővel, Molnár Boglárka pedig kereken 18:00 perccel az előkelő ötödik helyen fejezte be a küzdelmet. A fiúk 3 kilométeres számában Koncvald Tamás 15:03 perccel a negyedik, Bánk Leon 15:11 percet gyalogolva a hatodik helyet szerezte meg. A még csak újonc korú Kocsis Bendegúz 16:29 perces, korosztályos aranyjelvényt és egyéni csúcsot jelentő eredménnyel a 10. helyen ért célba.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek