2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Lehmann Bence: úton Nanjing-ba

A szokásosnál jóval erősebb mezőnyt felvonultató, nemrégiben Portugáliában megrendezett idei első junior ETU Triatlon Európa-kupa futamon is helytállt Lehmann Bence, a TVK-Mali TK ifjúsági korú sportolója. Quarteria városában  a „nagyok” mellett az olasz, az izraeli és a magyar ifjúsági olimpiai válogatott tagjai is csatasorba álltak, hiszen nekik a nyári, kínai korosztályos ötkarikás játékokra válogatót jelentett ez a viadal.

A 78 induló közül a még idény elejei formát mutató Bence végül a 30. helyet érdemelte ki. Biztató azonban, hogy az 1997-98-as korosztályból nem sokan előzték meg, ráadásul a magyar ifjúsági olimpiai kerettagok közül ő volt a legjobb. Ez a tény lényeges a továbbiak szempontjából, de május közepén, Hollandiában, az európai kvalifikációs versenyen kell megszerezni a nanjingi indulási jogot. A két verseny összevetése után dönt a Magyar Triatlon Szövetség szakmai bizottsága, hogy kik képviselhetik majd hazánkat a II. Ifjúsági Olimpiai Játékokon.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek