2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Különleges lovas versenyeket tartottak Tahitótfaluban

Különleges lovas versenyeket tartottak Tahitótfaluban

Május 28-án a Magyar Családi Gazdaság huculösvény versenyt és nyitott lovas ügyességi terepversenyt rendezett a csodálatos adottságokkal rendelkező Szentendrei-szigeten.

A versenyen több mint 60 lovas mérte össze tudását, lovának képzettségét, a 25 akadályból álló pálya egyaránt próbára tette a lovak idomítottságát, lovak és lovasok állóképességét, valamint életszerű feladatok elé állították a mindenre elszánt versenyzőket. A 8 hektáros versenytér és a mellette elterülő Duna-holtág is a pálya részét képezte, lengőpalló, vízimentés, ártéri gázló, eleje körüli fordulat, oldalléptetés, bálamászás lóról és még számos kihívás tette próbára a versenyzőket, sőt még libaitatás is a feladatok közé tartozott.

A nagyszámú indulók mindegyike balesetmentesen teljesítette a pályát, melyet hibátlanul csak igen kevesen tudtak végiglovagolni, pedig igazán felkészült csapatok jelentek meg az ország különböző pontjáról. A legifjabbaktól a legidősebbekig minden lovas maximális teljesítményt nyújtott, számos kiváló, harmonikus lovaglást láthattunk. A programot Győrffy-Villám András kommentálta. A látogatókat egyéb kísérő program is várta – állatsimogató, népi játszóház, kézműves foglalkozás.

A Tahitótfalui Lovas Sport Egylet fogathajtói rendeztek baráti találkozót, melyen nyolc kiváló helyi fogat jelent meg, látványos akadályhajtást bemutatva.

A szervezők ezúton is gratulálnak a versenyzőknek, és köszönik mindenkinek, aki munkájával és támogatásával hozzájárult ennek a hangulatos versenynek a megrendezéséhez!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

7. Bringa Piknik
2024 májusában ismét tokaji bringa-túra, ezúttal bővítve. 2024-ben hetedik alkalommal is elstartol a Bringa Piknik. Lesznek kisebb-nagyobb változta…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…