2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Közel ötszáz „kiscápa” a Keményben

A II.  Cápa Országos Úszó Bajnokságnak július 12-15. között a miskolci Kemény Dénes Városi Sportuszoda ad otthont. Mint az az esemény tegnapi sajtótájékoztatóján elhangzott, 32 versenyszámban, 85 egyesület, 472 fiatalja méri össze tudását, köztük 30-35-en megyénket, 15-16-an pedig Miskolcot képviselik majd.

Deák-Bárdos Mihály, az MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. szakmai vezetője köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy a 10-11 éves leányok és a 11-12 éves fiúk versengését – hasonlóan a 2010-től megrendezendő országos bajnokságokhoz – a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) felkérésére a Miskolci Sportiskola hívja életre, mely számíthat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Úszó Szövetség segítségére is. Megtudhattuk az egykori kiváló birkózó-szakmai vezetőtől azt is, hogy szerdán 9.15-kor lesz az ünnepélyes megnyitó, majd 9.30-tól kezdődnek az első nap előfutamai.
Borsodi, miskolci éremesélyek
–    A Magyar Úszó Szövetségnél ebben az évben is a gyermek országos bajnokságra pályáztunk, melyet az utóbbi években nagy sikerrel rendezhettünk meg, de ezúttal a cápa korosztályos ob-t kaptuk meg, ami semmivel sem jelent kevesebb felelősséget, előkészületet, munkát, kötelezettséget – fogalmazott Hölcz Péter, az MVSI versenyigazgatója, egyben a B.-A.-Z. Megyei Úszó Szövetség főtitkára. – Érdekesség, hogy két évvel ezelőtt éppen Miskolcon volt olyan mega-létszáma (700-nál több induló) a gyermek ob-nak, ami után úgy döntött a MÚSZ, hogy kettéosztja ezt a korosztályt, melynek fiatalabbjai a „cápák”. 85 egyesület, 472 versenyzőjét várjuk Miskolcra, akik 2194 rajtot hajtanak végre. Mivel a 32 versenyszámban évjáratos értékelés lesz, ezért 64 eredményhirdetést tartunk majd, reményeink szerint jó néhány borsodi, miskolci érmessel. Az előfutamok csütörtökön, pénteken és szombaton egyaránt 9 órakor kezdődnek, míg a finálékat mind a négy napon 16.30 órától rendezzük meg.

Nyitás vasárnap, a szokott időben
Szabó Lászlótól, a Miskolci Sportcentrum Kft. létesítményvezetőjétől megtudhattuk, hogy az országos bajnokság műszaki előkészületei okán, kedden 12 órakor bezárják a nagyközönség előtt a Kemény Dénes Városi Sportuszoda kapuit, melyet számukra vasárnap reggel, a szokott időben nyitnak meg újra. Az esetleges kellemetlenségekért ezúton is elnézését kérnek. Szintén a Kemény-uszoda nyitva tartásához kapcsolódó hír, hogy az intézmény éves nagy felújítását augusztus hónapban hajtják végre, melyről időben tájékoztatják majd a látogatókat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek