2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Öt nap múlva kezdődik a vizes VB –

Öt nap múlva kezdődik a vizes VB –
a mentőszolgálatok felkészültek a sportolók és a látogatók ellátására, már hívható a világbajnokság telefonos ügyfélszolgálata

Budapest, 2017. július 9. 5 nap és kezdődik a 17. FINA Világbajnokság. – Már elérhető a 17. FINA Világbajnokság telefonos ügyfélszolgálata, amely angol és magyar nyelven ad személyre szabott tanácsot a világesemény iránt érdeklődőknek. A VB biztonságos lebonyolítását támogató mentőszolgálatok és a Világbajnokság Orvosirányítási Központja pedig felkészültek arra, hogy bármely hirtelen jelentkező egészségügyi probléma esetén szakszerűen ellássák a versenyzőket, nézőket – derült ki a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. mai sajtótájékoztatóján.   

Öt nap múlva, július 14-én Budapesten és Balatonfüreden kezdetét veszi hazánk eddigi történelmének legnagyobb sporteseménye, a 17. FINA Világbajnokság. Az elit világbajnokságon a vizes sportok legnagyobb nemzetközi sztárjai, közel 2500 sportoló méri össze erejét, tudását, küzdelmeiket pedig várhatóan 350.000 szurkoló követi majd a helyszíneken, míg az augusztus 7-én kezdődő Masters sorozatra 12.000-15.000 sportolót várnak a szervezők. A 17. FINA Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. sajtótájékoztató keretében mutatta be részletesen a vizes világbajnokság alatt, a látogatók személyes tájékoztatását segítő telefonos ügyfélszolgálat, a 17. FINA Világbajnokság Forró Drót működését, valamint a mentőszolgálatok képviselői is tájékoztatták a sajtó képviselőit, miképpen készültek fel a szolgálatok a világbajnokság alatt várható eseményekre.

Dr. Merkely Béla, a 17. FIN Világbajnokság Orvosirányítási Központjának igazgatója a sajtóeseményen elmondta, kifejezetten összetett feladatot jelent a 17. FINA Világbajnokság elit versenyeinek, valamint az azt követő Masters viadalok orvosegészségügyi ellátása. Hat sportág öt helyszínének, illetve további nyolc edzőhelyszínnek a biztosítását kell megoldania az orvosi stábnak. Az 550 fős, orvosi és egészségügyi végzettséggel rendelkező munkatársból, valamint a medikusokból álló gárda már meg is kezdte a munkáját, hiszen a világbajnokság ugyan csak pénteken veszi kezdetét, de a szinkronúszó és műugró sportolók már megérkeztek és tegnap el is kezdték a helyszíni edzéseket a beosztott orvosok, illetve szakdolgozók biztosítása mellett. Dr. Merkely Béla hozzátette, a helyszínen nem ellátható sérülések kezelésére a Semmelweis Egyetem ambuláns és fekvőbeteg részlegein kerül majd sor, a súlyosabb sérülések ellátásának központja a Klinikáknál található új Külső Klinikai Tömb lesz. Szív és érrendszeri problémák esetén a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika fogadja a beteget, míg a traumatológiai ellátásra szorulókat a Semmelweis Egyetem traumatológiai tanszéke és az Uzsoki Utcai Kórház látja el. A Balatonfüredi versenyhelyszín biztosításához a füredi orvoskollégák és a Veszprémi Kórház együttműködése biztosítja a megfelelő szakmai hátteret.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a sajtótájékoztatón kiemelte, az OMSZ felkészült a FINA, illetve a FINA Masters mentőszolgálati biztosítására, ehhez minden személyi és tárgyi feltétel rendelkezésre áll. Elmondta: „A mentők elsődleges feladata a nézők, a közönség ellátása lesz, amit eset- és rohamkocsikkal, valamint »gyalogőr« párosokkal végzünk. A mentőkapacitásokat az egyes programelemekhez igazítjuk, lesz olyan programelem, ahol egyidőben várhatóan 26 mentőkocsi tevékenykedik majd a helyszínen.”

Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője elmondta, elsősorban a versenyzők biztonságának biztosítása a feladatuk, hogy bármilyen, a megmérettetések alatt hirtelen előálló egészségügyi probléma esetén mielőbb orvoshoz juttassák a sportolókat. „Ennek megfelelően a balatonfüredi nyíltvízi verseny során hajókkal, búvárokkal, mentőorvosokkal, mentőtisztekkel, vízimentőkkel és szonárral, azaz a teljes technikai és műszaki feltételeket biztosítva lesz jelen a szakszolgálat. Az óriás toronyugrás versenyzőinek biztonságát az ugrókat a medencében váró búvárok biztosítják, akik egy esetleges szerencsétlen vízbeérkezés esetén azonnal a sportoló segítségére sietnek. Emellett az 50 méteres medencében zajló versenyek során is a helyszínen lesz a szakszolgálat egy-egy munkatársa, akik a medence két oldaláról figyelik a versenyzőket, bármilyen vészhelyzet esetén a versenybíró jelzésére a bajba kerülő sportoló segítségére sietnek.”   

Borsa Miklós, a Bp2017 NKft. szóvivője a rendezvényen elmondta, június 29. és augusztus 22. között a +36/1-90-70-500-as számon működő telefonos ügyfélszolgálat angol és magyar nyelven áll az érdeklődők rendelkezésére. A 17. FINA Világbajnokság Forró Drót munkatársai elsősorban az eseményekkel, jegyekkel, utazási lehetőségekkel, turisztikai programokkal kapcsolatos általános információkat biztosítják, illetve kezelik az esetlegesen felmerülő panaszos eseteket is. A Forró Drót július 6. és július 30. között éjjel-nappal üzemel, a többi időszakban reggel 6 és 22 óra között fogadja a hívásokat. Borsa Miklós hozzátette, az eddigi tapasztalatok alapján a telefonálók elsősorban a különböző utazási és jegyvásárlási lehetőségek, kedvezmények iránt érdeklődnek; számos kérdés érkezik továbbá a közlekedési, parkolási, behajtási lehetőségeket illetően is. A rendezvényekkel kapcsolatos kérdések közül nagy számával kiemelkedik a nyitórendezvény, a legtöbben az iránt érdeklődnek, ingyenesen tekinthető-e meg, illetve, hogy szükséges-e regisztrálni a megnyitóra. Hatalmas érdeklődés övezi a világeseményt, amit jól mutat, hogy továbbra is számosan szeretnének valami módon részesei lenni ennek a világraszóló rendezvénynek, így az önkéntes munkák iránt is töretlen az érdeklődés.

Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft.

A csoportképen balról jobbra:

·         Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője

·         Dr. Merkely Béla, a 17. Fina Világbajnokság Orvosirányítási központjának igazgatója

·         Tar Mihály, a Vizimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…