2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Közel 1500 fiatal szarvasűző a Bükkben


Huszonkettedik alkalommal rajtolt a Bosch által támogatott egyetemi váltóverseny

100 csapat indult a 75 kilométeres Szarvasűzők versenyen

A Bosch csoport már ötödik éve a verseny névadó támogatója

Nyolc csapat indult a támogató nevében

Miskolc-Eger – a Bosch Szarvasűzők elnevezésű futóversenyen idén 1500, felsőoktatási intézményben tanuló fiatal űzte Bonifácot, a legendás szarvas-tüneményt a Bükki Nemzeti Parkon át. A huszonkét évvel ezelőtt jókedvű, diák-erőpróbaként induló és az egyetemek, főiskolák közötti kapcsolat ápolását célzó, minden év áprilisában megrendezett váltófutás mára komoly rangot vívott ki magának. A magyar felsőoktatási sportélet páratlan, töretlen népszerűségnek örvendő tömegsportversenyét mára a Bécs – Pozsony – Budapest Szupermaraton elő-versenyeként tartják számon.

A verseny öt részből, azon belül pedig összesen 12 szakaszból állt. A 75 km-es távot különböző nehézségű szakaszokra osztották, így mindenki találhatott felkészültségének megfelelő távot. A célba érkezett versenyzők elmondása szerint a legnehezebb hegymenetben, a Szalajka-völgy közel 6 kilométeres útjain a gyönyörű környezet, a tiszta friss levegő és természet tavaszi ébredése tartotta bennük a lelket.
A mezőny az egri Dobó térről rajtolt, ahol a helyi csapatok már hagyományossá vált szarvas-jelmezes akcióját követően mindenki vidáman melegített az egész napos szarvasűzésre.

Javier González Pareja, a Bosch csoport magyarországi vezetője hangsúlyozta, hogy egy ilyen nagyszabású versenyen sokkal inkább a közösség, az együttlét élménye keveredik a sportélménnyel, a teljesítés öröme mellett. Ezt igazolja többek között az is, hogy az egyetemisták mellett a Bosch munkatársakból idén már 8 csapat verbuválódott, hogy a Szarvasűzők rajtvonalához álljon.
„A hosszútávfutás abban segít, hogy javuljon a napi kihívásokhoz szükséges állóképességem, rövid helyett hosszú távban gondolkodjak, és ne szegjék kedvemet a kisebb vereségek.”  
A Bosch csoport számára nagyon fontos a felsőoktatásban hallgató diákok támogatása, különösen a műszaki területeken. A Bosch Magyarországon is aktívan támogat több egyetemi projektet és együttműködést.
„A Bosch aktívan segíti a diákokat hosszú távú céljaik megvalósításában. Különösen nagy öröm számunkra, hogy e hosszú és tekintélyes múlttal rendelkező esemény névadói lehetünk.”- tette hozzá González Pareja.
A Szilvásváradot és Lillafüredet is érintő futók a miskolci egyetemi sportpályára érkeztek, ahol mutatványosok és DJ programok kavalkádja fogadta őket. Bonifác, a híres szarvas ezúttal is eliszkolt, így nagy valószínűséggel jövőre is együtt űzik majd a diákok.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek