2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Kovács Bálint: „Ez egy igazi örömmotorozás lesz, amiből kihozom majd a maximumot”

Kovács Bálint: „Ez egy igazi örömmotorozás lesz, amiből kihozom majd a maximumot”

A H-Moto Team pilótája, Kovács Bálint ezen a hétvégén a spanyolországi Jerezben pattan motorra, mégpedig a spanyol bajnokság Stock 1000-es kategóriájában áll rajthoz. A bajnokság ugyan más, míg a motor szinte ugyanaz: a 22 éves versenyző a német bajnoksághoz hasonlóan Spanyolországban is egy BMW nyergében ér majd el remélhetőleg minél jobb eredményt.

 

A H-Moto Team versenyzője, Kovács Bálint számára továbbra sem ért véget a 2023-as szezon, ugyanis ezen a hétvégén folytatja a versenyzést, igaz, ezúttal nem az Endurance-világbajnokságon vagy az IDM-ben száll motorra, hanem a spanyolországi Jerezben, ahol az ESBK 6. fordulóját rendezik meg. Kovács Bálint az easyRace Team tagjaként ezúttal a Stock 1000-es kategóriában áll majd rajthoz a spanyol bajnokságban. A 22 éves motoros legutóbb 2021-ben versenyzett spanyol bajnokin, ami legalább olyan, ha nem erősebb bajnokság, mint a német pontvadászat.

 

Jerezhez kellemes emlékek kötik, szereti a pálya karakterisztikáját, korábban jó eredményeket ért itt el, így Kovács Bálint most is ebben bízik. A H-Moto Team motorosa Spanyolországban is BMW-vel fog versenyezni, azaz ezúttal nem kell beáldoznia a motor megismerésére egy szabadedzést, igaz, a jól megszokott Pirelli abroncsok helyett Jerezben Dunloppal fog rajthoz állni.

 

„Ez a viadal a spanyol bajnokság utolsóelőtti futama, és igencsak nagy megtiszteltetés, hogy rám esett a csapat választása, hiszen az ő versenyzőjük vezeti a Superbike összetettet, sőt ezen a hétvégén már meg is nyerheti azt. Az easyRace nagyon felkészült alakulat, profik minden szinten. Nagyon várom már a rajtot, szeretnék mindent kimotorozni majd magamból, hiszen most semmilyen nyomás nem lesz rajtam. Egyszerűen élvezni akarom ezt a hétvégét, egy örömmotorozásból szeretném a maximumot kihozni”– fogalmazott Kovács Bálint.

 

Amennyiben szeretnének naprakészek lenni a Kovács Bálint szereplésével kapcsolatos hírekkel, akkor látogassanak el www.bikebalint.com weboldalra.

 

  1. október 12., csütörtök

 

 

H-Moto Team –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ez igazi rally lesz!
Idén 2024-ben a Diósgyőr ralin P14-es kategóriában állsz rajthoz Velezdi Eszter navigátoroddal. II.DIÓSGYŐR RALLY 2024 2024.05.25-27. Juhász Csab…

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …