2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • HungAIRy – Plakátkampány indul a szállópor-mérőhálózat megismertetésére

HungAIRy – Plakátkampány indul a szállópor-mérőhálózat megismertetésére

A 2026-ig futó HungAIRy projekt célja napjaink egyik legsúlyosabb környezetvédelmi problémájának megoldása, a levegőminőség javítása tíz magyar településen, köztük Miskolcon is.

A HungAIRy projektben Miskolc MJV Önkormányzata és a Miskolci Egyetem együttműködésével több mint 60 helyen telepítettek mérőegységeket városszerte. A mérőegységekbe beépített szenzorok a levegőben lévő szilárd részecskék – a köznyelvben szállópor – mennyiségének mérésére alkalmasak. A mért adatok a pmmonitoring.hu weboldalon és pmmonitoring applikációban minden érdeklődő számára elérhetőek, így bárki, bármikor tájékozódhat az aktuális levegőminőségről, emellett pedig egészség- és életmódtanácsokat is kaphat a levegőszennyezés megelőzéséhez, vagy az ahhoz történő alkalmazkodáshoz kapcsolódóan.

 

A mérőhálózat eddigi eredményei jól mutatják, hogy Miskolcon a légszennyezésért elsősorban a helytelenül alkalmazott szilárd tüzelés a felelős. Az eredmények alátámasztják azt is, hogy a közhiedelemmel ellentétben a város levegőjének szennyezettsége nem nő, hanem évről-évre, még ha kis mértékben is, de csökken.

 

Annak érdekében, hogy a szállópor-mérőhálózatot és a pmmonitoring.hu weboldalt még az eddigieknél is többen ismerjék és használják Miskolcon, plakátkampány indul október 16-tól. A kampányban négy különböző plakáttal találkozhatnak majd a miskolciak, az első kettő október közepétől december végéig, a második kettővel pedig januártól március végéig a város 25 buszmegállójában.

 

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…