2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Korda Racing: egy cél, a bajnoki cím lebeg minden versenyző szeme előtt az Ózd Rallye-n

Korda Racing: egy cél, a bajnoki cím lebeg minden versenyző szeme előtt az Ózd Rallye-n

Ezen a hétvégén ismét a jól megszokott aszfaltos talajon csapnak össze egymással a 2022-es Magyar Rallye Bajnokság legjobbjai, mégpedig az Ózd Rallye keretein belül. A nagyon várt viadal különösen fontos, hiszen a Korda Racing mindhárom párosa a bajnoki címért verseng, így létfontosságú a jó eredmény elérése. Például az idén öt versenyből ötször a második helyen végző, az abszolút összetettjében 1 pont hátrányban lévő Vincze Ferenc és Németh Gergely végre győzni akar, míg az ORC-ben a Foczkó Ákos, Madarász Szabolcs duó, a P13 kategóriában Határ Attila és Éhn Dániel kettős tenne nagy lépést bajnoki cím megszerzése felé.

 

Vélhetően éppen arról álmodtak a Korda Racing csapatvezetői, hogy amikor megérkeznek majd a 2022-es Magyar Rallye Bajnokság hatodik versenyére, akkor valamennyi párosuk harcban legyen a bajnoki címért. Az abszolútban egy pont hátránnyal második helyen álló Vincze Ferenc, Németh Gergely az idei viadalokon egyszer sem esett ki, míg a Foczkó Ákos, Madarász Szabolcs duó (ORC) és a Határ Attila, Éhn Dániel kettős (P13) kategóriájának legnagyobb favoritja az év végi összetett megnyerésének.

 

Mindenesetre a 2019-es abszolút magyar bajnok és navigátora nagyon készül az ózdi megmérettetésre, ugyanis szeretnének már elmozdulni felfelé a dobogó második fokáról. Vinczéék a hét elején teszteltek a Skoda Fabia R5-össel, és a két versenyző úgy véli, készen állnak arra, hogy idén először ne csak szakaszokon, hanem egy teljes versenyhétvégén legyőzzék a nagy riválist, a volt világbajnok Mads Ostberget.

 

Talán pályafutásom egyik legsikeresebb tesztjén vagyunk túl, és ennek köszönhetően nagyon komfortosan érzem végre magam az autóban. Az időeredmények is több mint biztatóak, ráadásul egy olyan beállítási hibát is sikerült kiküszöbölnünk, ami egész eddigi szezonunkban hátráltatott minket az aszfaltos versenyeken. Noha jobban szeretem a kétnapos viadalokat, ám nincs mit tenni, most egy nap alatt kell mennünk egy húzósat. Szeretnék végre nyerni, ami a bajnoki címért folyó küzdelemben nagyon fontos lenne, de az alapcélunk a verseny teljesítése és a dobogó valamelyik fokának megszerzése. A kocsi is és mi is nagyon egyben vagyunk, így optimistán várom a hétvégét” – jelentette ki Vincze Ferenc.

 

Csapattársai közül az ORC összetett első helyéért küzdő Foczkó Ákos ezúttal megszokott navigátorával, Madarász Szabolccsal vág neki a viadalnak a Mitsubishi Evo X volánja mögött. A páros idén eddig kétszer nyert, illetve egyszer a harmadik helyen végzett, így egy újabb jó szerepléssel még közelebb kerülhetnek a nagy álmukhoz. Ugyanez a célja a P13-as kategóriában egy Peugeot 306-ossal rajthoz álló Határ Attila és Éhn Dániel kettősnek is.

 

A Korda Racing csapattulajdonosa úgy érzi, akár mindhárom párosa győzhet Ózdon, hiszen a július végi utolsó megméretés óta eltelt hetekben mindent megtettek az újabb remek szereplés érdekében.

 

„Amikor nekivágtunk az idei szezonnak, csak a legtitkosabb vágyaink között szerepelt, hogy akár három bajnoki címet is szerezhetünk 2022-ben. És tessék, most kézzel fogható közelségben vagyunk ahhoz, hogy a csapat történetének legsikeresebb szezonját teljesítsük. Feriék abszolút felkészültek, a Skoda jobb, mint valaha, így bizakodunk a jó eredményben. Teszek egy fogadalmat: ha végre Ezüstfiúból Aranyférfi válik belőle, akkor az egész csapatot meghívom egy jó vacsorára. De abban az esetben sem fakadok sírva, ha hatodszor is másodikok lesznek, de Ózdot elhagyva abszolútban élen áll a Vincze, Németh páros. Ákos dobogós volt alkalmi navigátorával a Székesfehérvár-Veszprém Rallye-n, míg előtte két versenyt is megnyert, így bízom abban, hogy ő is az ORC listavezetőjeként utazhat majd Nyíregyházára. Akárcsak Attila és Dani, akik folyamatosan javuló eredményeikkel ma már a P13-as kategória legszűkebb elitjének a tagjai”mondta Korda Erik csapattulajdonos.

 

 

– Korda Racing –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek