2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A tilosban nem járhatsz se nyíltan, se titokban!

A tilosban nem járhatsz se nyíltan, se titokban!

Mezőkeresztes és Mezőnyárád között található vasúti átjáróban tilos jelzést mutatott a fényjelző készülék, ennek ellenére egy autó áthajtott a síneken.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretén belül folytatott eljárást egy monosbéli 19 éves férfival szemben. A gépjármű vezetője még 2022. augusztus 10-én 10 óra 27 perckor gépjárműjével a záróvonalat átlépve, valamint előtte egy álló autót kielőzve a lezárt félsorompó, illetve a tilos fényjelzés ellenére áthajtott a Mezőkeresztes és Mezőnyárád között található vasúti átjárón. A sofőr szerencséjére a szabályszegés elkövetésekor nem érkezett abban a pillanatban vonat, így nem történt baleset, szerencsétlenségére viszont a tilos manővert egy kamera rögzítette.A hatóság a gépjármű vezetőjének a beazonosítását követően a férfival szemben 60.000 forint közigazgatási bírságot szabott ki.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a közlekedési balesetek megelőzésének érdekében az alábbi szabályokra hívja fel figyelmet:

A vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad!
Biztosított vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a teljes sorompó mindként sorompó rúdja nyitott véghelyzetben áll, a fényjelző vagy hangjelző berendezés jelzést nem ad, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad!
A vasúti átjáróban, és közvetlenül vasúti átjáró előtt előzni TILOS!
Kérünk mindenkit, hogy a legkisebb kétség esetén is álljanak meg az átjáró előtt és csak, ha kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy nem áll fenn veszély, akkor haladjanak át!

…hogy mindenki hazaérjen!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …
Országúti seftelés
Egy utcai bizniszelésre figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyor…

További cikkek