2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Koleszár Evelin bronzérmes lett a Combat Games-en

Koleszár Evelin bronzérmes lett a Combat Games-en

Nem kevesebb, mint 20 ország, 400 fiatalja érkezett Budapestre, az ISF Combat Games-re. A 13-18 éves birkózók, judokák, karatésok és taekvondos fiatalok vetélkedésén mintegy félszáz magyar is a küzdőtérre lép. Koleszár Evelin révén miskolci bronzéremnek is örülhettek a sportbarátok a birkózóvilág által U15-ös világbajnokságként  számon tartott viadalon.

A Magyar Diáksport Szövetség szervezésében június 16–21. között Budapesten rendezik meg  a Nemzetközi Iskolasport Szövetség (ISF) Combat Games Iskolai Küzdősport Világbajnokságot.
Az ISF az iskolai sportági világbajnokságok szervezője, világszerte 32 sportágban felügyeli sport világesemények lebonyolítását, továbbá a középiskolások legrangosabb iskolai sporteseményét, a Gymnasiadét is. A szövetség elsődleges küldetése a diáksport támogatása, a Magyar Diáksport Szövetség a világversenyek aktív rendezőjének számít, hiszen 1991 óta kilenc világbajnokságnak adott otthont, ebből az utóbbi négy évben idén a harmadiknak.
A négy küzdősportot, a birkózást, a judo-t, a karatét, valamint a taekwondot magába foglaló világversenyt először 2 évvel ezelőtt, 2017-ben, az indiai Agrában rendezték meg.
A most zajló, hatnapos eseményen részt vevő országok: Azerbajdzsán, Bulgária, Brazília, Dél-afrikai Köztársaság, Egyesült Arab Emirátusok, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Kazahsztán, Kína, Magyarország, Málta, Nepál, Oroszország, Peru, Spanyolország, Szaúd-Arábia, Tajvan, Ukrajna és USA.
A 17 tagú magyar birkózó csapat tagja volt a DVTK-Miskolci Sportiskola színeiben versenyző Koleszár Evelin is, aki az 50 kg-os súlycsoportban próbált szerencsét. Lakatos Győző tanítványa a csoportmérkőzések során egy-egy tajvani és dél-afrikai sportolót is legyőzött, de ukrán vetélytársától kikapott. Mivel az elődöntőben amerikai riválisa is jobbnak bizonyult a diósgyőri sportolónál, jöhetett a bronzmeccs, ahol viszont Evelin volt a jobb, spanyol ellenfelét legyőzve megszerezte a bronzérmet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…