2022. 07. 1. péntek

Tihamér, Annamária
1 EUR 401 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Koleszár Evelin bronzérmes lett a Combat Games-en

Koleszár Evelin bronzérmes lett a Combat Games-en

Nem kevesebb, mint 20 ország, 400 fiatalja érkezett Budapestre, az ISF Combat Games-re. A 13-18 éves birkózók, judokák, karatésok és taekvondos fiatalok vetélkedésén mintegy félszáz magyar is a küzdőtérre lép. Koleszár Evelin révén miskolci bronzéremnek is örülhettek a sportbarátok a birkózóvilág által U15-ös világbajnokságként  számon tartott viadalon.

A Magyar Diáksport Szövetség szervezésében június 16–21. között Budapesten rendezik meg  a Nemzetközi Iskolasport Szövetség (ISF) Combat Games Iskolai Küzdősport Világbajnokságot.
Az ISF az iskolai sportági világbajnokságok szervezője, világszerte 32 sportágban felügyeli sport világesemények lebonyolítását, továbbá a középiskolások legrangosabb iskolai sporteseményét, a Gymnasiadét is. A szövetség elsődleges küldetése a diáksport támogatása, a Magyar Diáksport Szövetség a világversenyek aktív rendezőjének számít, hiszen 1991 óta kilenc világbajnokságnak adott otthont, ebből az utóbbi négy évben idén a harmadiknak.
A négy küzdősportot, a birkózást, a judo-t, a karatét, valamint a taekwondot magába foglaló világversenyt először 2 évvel ezelőtt, 2017-ben, az indiai Agrában rendezték meg.
A most zajló, hatnapos eseményen részt vevő országok: Azerbajdzsán, Bulgária, Brazília, Dél-afrikai Köztársaság, Egyesült Arab Emirátusok, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Kazahsztán, Kína, Magyarország, Málta, Nepál, Oroszország, Peru, Spanyolország, Szaúd-Arábia, Tajvan, Ukrajna és USA.
A 17 tagú magyar birkózó csapat tagja volt a DVTK-Miskolci Sportiskola színeiben versenyző Koleszár Evelin is, aki az 50 kg-os súlycsoportban próbált szerencsét. Lakatos Győző tanítványa a csoportmérkőzések során egy-egy tajvani és dél-afrikai sportolót is legyőzött, de ukrán vetélytársától kikapott. Mivel az elődöntőben amerikai riválisa is jobbnak bizonyult a diósgyőri sportolónál, jöhetett a bronzmeccs, ahol viszont Evelin volt a jobb, spanyol ellenfelét legyőzve megszerezte a bronzérmet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megint pech!
Ismét nem volt szerencsés versenyünk a Rallyecross OB fuglaui fordulójában, mivel Benyó Máté Ford Supercarja olyan módon sérült az elődöntőben, hogy a…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum