2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Biztonságos tömegközlekedés a vakáció során is

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai a korábbi évekhez hasonlóan csatlakoztak a MÁV utasbiztonsági kampányához.

A Miskolc Tiszai pályaudvaron 2019. június 11-én, míg a Szerencsi vasútállomáson június 12-én a MÁV Miskolc Területi Vasútbiztonság által szervezett utasbiztonsági kampányrendezvény fogadta az utasokat. A rendezvény fő célja a biztonságos, balesetmenetes vasúti közlekedésre történő figyelemfelhívás volt a pályaudvarokon. A kampány egyben kiváló alkalmat biztosított a bűnmegelőzési célú információk átadására. Így arra, hogy az utazás során milyen magatartást célszerű tanúsítani annak érdekében, hogy a közlekedők ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

Mindezeken túl a két helyszínen megjelent iskolások figyelmét sikerült felhívni arra, hogy a tanulmányi időszak végével milyen nyári veszélyek leselkednek rájuk a szünidőben.

Tanácsaink utazók, nyaralók részére:

– A vonaton még rövid időre se hagyja őrizetlenül csomagjait, azokat mindig tartsa testközelben!

– A zseblopások elkerülése érdekében a telefonját, értékeit és okmányait ne tartsa a nadrág farzsebében! Helyezze el azt belső zsebben, vagy olyan táskában, amit a nyakába véve a teste elé helyezhet, és folyamatosan kontroll alatt tarthat!

– Nagy értékű ékszert, készpénzt csak akkor vigyen magával az utazásaira, ha az feltétlenül szükséges!

– Amennyiben gépkocsival közlekedik előfordulhat, hogy azért rongálják meg járművét, hogy amíg a javítással van elfoglalva, a nyitott utastérből elvigyék értékeit, ezért figyelmesen járjon el, és tartsa távol a túlságosan segítőkész idegent!

– Ha strandra megy, a gépkocsi indítókulcsot soha ne hagyja őrizetlenül, hanem értékesebb tárgyaival együtt helyezze értékmegőrzőbe! Figyelem! Fürdőhelyeken az öltözőszekrény sem nyújt biztonságot.

– Ne feledje, a törölköző nem vagyonvédelmi eszköz! Az azzal letakart értékei nincsenek biztonságban.

– Felhevült testtel ne ugorjon a hideg vízbe!

– Amennyiben külföldi utazást tervez, tanulmányozza át a https://konzuliszolgálat.kormany.hu/utazási-tanacs honlapján megjelentetett tájékoztatást, valamint a célországban működő magyar külképviselet elérhetőségeit!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…