2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Biztonságos tömegközlekedés a vakáció során is

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai a korábbi évekhez hasonlóan csatlakoztak a MÁV utasbiztonsági kampányához.

A Miskolc Tiszai pályaudvaron 2019. június 11-én, míg a Szerencsi vasútállomáson június 12-én a MÁV Miskolc Területi Vasútbiztonság által szervezett utasbiztonsági kampányrendezvény fogadta az utasokat. A rendezvény fő célja a biztonságos, balesetmenetes vasúti közlekedésre történő figyelemfelhívás volt a pályaudvarokon. A kampány egyben kiváló alkalmat biztosított a bűnmegelőzési célú információk átadására. Így arra, hogy az utazás során milyen magatartást célszerű tanúsítani annak érdekében, hogy a közlekedők ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

Mindezeken túl a két helyszínen megjelent iskolások figyelmét sikerült felhívni arra, hogy a tanulmányi időszak végével milyen nyári veszélyek leselkednek rájuk a szünidőben.

Tanácsaink utazók, nyaralók részére:

– A vonaton még rövid időre se hagyja őrizetlenül csomagjait, azokat mindig tartsa testközelben!

– A zseblopások elkerülése érdekében a telefonját, értékeit és okmányait ne tartsa a nadrág farzsebében! Helyezze el azt belső zsebben, vagy olyan táskában, amit a nyakába véve a teste elé helyezhet, és folyamatosan kontroll alatt tarthat!

– Nagy értékű ékszert, készpénzt csak akkor vigyen magával az utazásaira, ha az feltétlenül szükséges!

– Amennyiben gépkocsival közlekedik előfordulhat, hogy azért rongálják meg járművét, hogy amíg a javítással van elfoglalva, a nyitott utastérből elvigyék értékeit, ezért figyelmesen járjon el, és tartsa távol a túlságosan segítőkész idegent!

– Ha strandra megy, a gépkocsi indítókulcsot soha ne hagyja őrizetlenül, hanem értékesebb tárgyaival együtt helyezze értékmegőrzőbe! Figyelem! Fürdőhelyeken az öltözőszekrény sem nyújt biztonságot.

– Ne feledje, a törölköző nem vagyonvédelmi eszköz! Az azzal letakart értékei nincsenek biztonságban.

– Felhevült testtel ne ugorjon a hideg vízbe!

– Amennyiben külföldi utazást tervez, tanulmányozza át a https://konzuliszolgálat.kormany.hu/utazási-tanacs honlapján megjelentetett tájékoztatást, valamint a célországban működő magyar külképviselet elérhetőségeit!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek