2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Kiütéses siker

Mezőkövesd Zsóry – FC Tiszaújváros 6-1 (4-0)
Fölényes győzelmet arattak a mezőkövesdi felnőtt labdarúgók a 27. fordulóban megrendezett megyei rangadón május 24-én. A bajnoki cím megszerzéséért küzdő együttes, a kiesés ellen menekülő tiszaparti gárda ellen abszolút esélyeskén lépett pályára, ennek ellenére egyáltalán nem várt könnyű találkozó Sivákékra. A találkozó első 25 perce ennek megfelelően kiegyenlített játékot hozott. Vitelkiék ugyan valamivel többet birtokolták a labdát, de igazi gólveszély két esetben is Tajti kapuja előtt alakult ki. A 27. percben egy formás támadás végén Haburcsák lövését Molnár nagy bravúrral hárította, ám a kipattanó labda Dávid elé került, aki közelről nem hibázta el a lehetőséget. Alig négy perccel később Horváth szabálytalanul szerelte a 16-oson belül Haburcsákot, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est Vámosi magabiztosan értékesítette. A 37. percben újra talpra ugrottak a hazai nézők, miután Ragó bombaerős, 22 méterről elvégzett szabadrúgása vágódott a tiszaújvárosi kapuba. Újabb két perc elteltével Kasza is betalált, így fölényes, négy gólos vezetéssel vonulhattak pihenőre Toplenszkiék.
A második félidő első 20 percében újra kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, a látogatók mezőnyben egyenrangú ellenfelei voltak Bogdányéknak. Aztán jelentősen megváltozott a helyzet. A 22. és 23. percben Kasza duplázott, mellyel a támadó mesterhármast ért el a mérkőzésen. A középkezdés után nem telt el egy perc sem, amikor Kovács Péter hatalmas bombájával megszerezte a szépítőgólt Farkas Béla együttese. Újabb két perc elteltével szabálytalanság miatt Vámosi ellen ítélt büntetőt a játékvezető. Az újvárosi gólszerző, Kovács büntetőjét azonban Tajti gyors vetődéssel hárította, így nem tudta tovább csökkenteni hátrányát a Tiszaújváros. A hátralévő időben több ígéretes akciót is vezetett a kövesdi gárda, de a kapuba találni már nem sikerült, így maradt a 6-1-es végeredmény. Mivel az Újpest 3-0-ás győzelmet aratott Turán, rosszabb gólkülönbségük miatt Mezőkövesd Zsóry csapata 61 ponttal továbbra is a második helyen áll a bajnokságban.

Szép búcsú a hazai pályától

Mezőkövesdi KC – Balatonfüredi KC 29-26 (17-14)

Győzelemmel búcsúzott a hazai pályától a Mezőkövesdi KC felnőtt együttese május 23-án. A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 5-8. helyért zajló rájátszásának 5. fordulójában remekül kezdett Rosta István együttese. Már a találkozó első perceiben magához ragadta a kezdeményezést az MKC. Feketéék az első játékrészben végig tartani tudták a 2-3 gólos előnyüket, melyet a félidő második felében még növelni is tudtak. A lendületesen és jól játszó Milicevicék négygólos előnnyel mehettek az öltözőbe.
A szünet Velky Mihály együttesének tett jót, hiszen fordulás után alig három perccel már csak egyetlen gól maradt meg Papicék előnyéből, sőt tíz perc elteltével 20-20 állt az eredményjelzőn. Ekkor egy elrontott kövesdi akció után akár a vezetést is átvehették volna Pásztorék, de nem tudtak élni a lehetőséggel. Feketéék újítani tudtak, ezért kilábaltak a hullámvölgyből és szép lassan újra növelték a különbséget. A félidő derekán hárommal majd tíz perccel a befejezés előtt ismét öt góllal vezetett a kövesdi együttes, s ezt az előnyt már nem is adták ki kezükből Bécsiék. Az MKC győzelmével megelőzte a táblázaton a DKSE-Airport Debrecen csapatát, így öt ponttal a 7. helyről várhatja a záró fordulót. Rosta István gárdája utolsó mérkőzését Debrecen vendégeként játssza majd le. A találkozót május 27-én 18 órától rendezik meg a Hajdú-Bihar megye székhelyén.

Szép eredmények a Matyó-Pünkösd Kupán

Tizenhat Sportegyesület kétszáznegyvenkét versenyzője vett részt a mezőkövesdi Matyó-Pünkösd Kupán május 22-én és 23-án a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben. A nemzetközi viadalt a Mezőkövesdi Sportegyesület úszószakosztálya immár hetedik alkalommal rendezte meg. .A hat korcsoportban megrendezett eseményen 14 magyar szervezet mellett Romániából, Marosvásárhelyről és Nagyváradról is érkezett két csapat a kupára. Mezőkövesdet az MSE sportolói mellett az UMEI Teknőcök is képviselték. Mindkét egyesület nagyszerűen szerepelt a rangos viadalon. Az MSE úszói öt arany és ugyancsak öt bronzérem mellett négy ezüsttel gazdagították éremgyűjteményüket. A Teknőcök sportolói is alaposan kitettek magukért, hiszen összesen tizenegyszer állhattak fel a dobogóra. Öt aranyérem, valamint három ezüst, és ugyancsak három bronzmedál került a birtokukba. A Jövő SC-ben versenyző mezőkövesdi Ádám Gyöngyi szintén büszke lehet teljesítményére. A fiatal tehetség egyszer felállhatott a dobogó legfelső fokára, míg három alkalommal „ezüstös” pozícióban ért a célba.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek