2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Kézilabda diákolimpia országos döntő, borsodiakkal

Kézilabda diákolimpia országos döntő, borsodiakkal

A 2018/2019. tanévi „B” kategóriás Kézilabda Diákolimpia® Országos Döntőjét április 25-28-án  rendezik meg Miskolcon. Az eseményen az V.-VI. korcsoport versenyzői mérik össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet. Hazánk legjobbjainak versengésében a miskolci Herman Gimnázium fiú, valamint a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium leány csapatáért szurkolhatnak a borsodi sportbarátok.


A Magyar Diáksport Szövetség  megbízásából a rendezvény házigazdája a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület, mely a Miskolc Városi Diáksport Szövetséggel együttműködve négy helyszínen valósítja meg a nagyszabású mérkőzéssorozatot.

Csütörtökön délután megtartották a sorsolást, melynek értelmében a miskolci Herman Gimnázium fiú csapata az A-csoport tagjaként hazai pályán, saját tornatermében kezdi meg a küzdelmet április 26-án, pénteken reggel.
A másik borsodi résztvevő, a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium leány együttese a C-D csoportban, azonos időben kezd a Rendészeti Középiskola tornatermében.

Péntektől már élesben
A nagy menetelés előtt a két csapat felkészítője a következő gondolatokat fogalmazta meg:
Szilágyi Attila, a Herman Gimnázium testnevelő tanára: – Az iskolában versenyeztetett egyik kiemelt sportágunk a kézilabda, melynek leány és fiú szakágait is működtetjük a III. korcsoporttól (5.osztályosoktól) a VI. korcsoportig (12. évfolyamosokig). Vannak egyesületekben fejlődő játékosaink – így az MDSZ kézilabda „A” kategóriában is indulunk valamennyi korosztállyal – , de legjobb eredményeinket a saját nevelésű „B” kategóriában érjük el. Mivel az iskolai felvételinél nincs jelentősége a sport felkészültségnek, ezért a bejutó tanulóink közül legtöbben a heti 2 edzésen ismerkednek meg a kézilabdázás alapjaival. Az edzések mellett testnevelés órákon van lehetőség a gyakorlásra. Eddig a fiúkkal két alkalommal lettünk országos bajnokok, kétszer országos 2. helyezettek az V-VI. korcsoportban. Tavaly Balatonfüreden a döntőben vereséget szenvedtünk a budapesti Kempelen Gimnázium csapata ellen, ezért maradt bennünk hiányérzet. Lehetőségeink szerint elvégeztük a felkészülési munkát, leginkább a védekezésünk hatékonyságának javulását lenne jó megtapasztalni. Szeretnénk a csoportunkat megnyerni, és az 1 – 4. helyezésért mérkőzni vasárnap. Természetesen sok függ a csütörtöki sorsolástól. Iskolánk a megyei bajnokságban két csapattal indult, mert így több játékosnak tudtam versenyzést biztosítani.  Megyei 1. és 3. helyezést értünk el, így az országosra kerülő csapat tagjait a megyei döntő után véglegesítettük, legjobbjainkból. Sajnos, az egyik meghatározó játékosunknál, Szabó Ábelnél súlyos betegség alakult ki, ezért ő nem vehet részt a döntőn. A csapatunk tagjai: Nyisalovits Tamás csapatkapitány, Demján Csongor, Solymosi Máté, Simon Dániel, Nagy Dániel, Bazsányi Péter, Plósz István, Nagy Máté, Lovas Levente, Rem Soma, Sallai Máté, Vámos Marcell, Lengyel Péter, Farkas Bálint, (Takács Ákos, Rédei Levente, Kiss Dávid – tartalékok).

Vinnai István, az Árpád Vezér Gimnázium testnevelő tanára: – Leány csapatunkkal negyedik éve folyamatosan részt veszünk a diákolimpia országos döntőin, ahol voltunk már 2., 4. és 5.helyezettek. Ebben az évben is szeretnénk hasonló eredményt elérni. Eredményességünket a rendszeres edzésmunka és a csapat egységében látom. A csapat tagjai: Jobbágy Vivien,Orosz Martina,Szabó Rozsa Anna,Tóth Beatrix, Matisz Virág, Krenyitcky Sarolta, Korhuth Dorottya, Matisz Dominika, Iváncsó Rita,Lengyel Réka,Dankó Dorina,Perényi Julia.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek