2024. 08. 30. péntek

Rózsa
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Két nap alatt három verseny ,,Triatlonújvárosban”
Két nap alatt három verseny ,,Triatlonújvárosban”

Két nap alatt három verseny ,,Triatlonújvárosban”

Két nap alatt három verseny ,,Triatlonújvárosban” Több érmet – köztük természetesen több aranyat is – szeretnének itthon tartani hétvégén a tiszaújvárosi triatlonosok. Az idei Tisza Triatlont – a külföldi világsztárok által évek óta ,,Triatlonújvárosként” emlegetett településen – május 15-16-án rendezi meg a TVK-Mali TK. A klubcsapat országos bajnokságot, a Triatlon Tour 2. fordulóját, egyben gyermek, serdülő és sprint ranglista versenyt, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei triatlon diákolimpiai döntőt is magába foglaló sorozat központja ezúttal is a Gyógy- és Strandfürdő lesz.

– Lassan jubileumnak tekinthetjük Tisza Triatlonos ,,menetelésünket”, hiszen egy híján húsznál járunk – mondta dr. Márkus Gábor főrendező, a TVK-Mali TK elnöke. – Hihetetlennek tűnik ez szám, de reméljük, hogy az elő-jubileum is az előző éveknek megfelelő színvonalú küzdelmeket kínál majd az érdeklődőknek. A két nap, három viadalán 51 sportolónk áll rajthoz, a klubcsapat ob-n nem kevesebb, mint 9 együttest indítunk, így azt hiszem, hogy joggal reménykedhetünk a hazai sikerekben is.

 

Dobogóra vágynak

– Tavaly a felnőtt férfi egységünk a fiaskónak számító negyedik helyet szerezte meg a klubcsapat ob-n, így most minimális elvárás a dobogó – fogalmazott Lehmann Tibor, a TVK-Mali TK vezetőedzője. – Azt gondolom, hogy a Török Dániel, Török Alfréd, Rendes Csaba, Benőcs Zoltán és az ezen a versenyen légiósként bennünket erősítő francia Julien Leroy alkotta ötös fogattól az aranyérem megszerzése sem irreális cél. Véleményem szerint a Kuttor Csabával, Király Kristóffal, Bogdány Kenézzel, Csortos Imrével, Borsányi Dániellel fémjelzett Uniqa-Újbuda TC, a jelenlegi legjobb magyar világranglistás Pocsai Balázs, valamint a Fecskovics Attila, Kéki Tamás és Szabó Attila alkotta DSC-DSI, továbbá a Mogyi SE Faldum Gábor, Bajai Péter, Nógrádi Tamás triója csatázhat majd az érmekért. A felnőtt nőknél  a TVK-s Tóth Zsófia, Walkó Andrea, Szabolcsi Fruzsina, Császár Nóra, és Szabó Evelin akár a dobogóra is odaérhet. Az ifjúságiakból és juniorokból álló utánpótlás 2. kategóriás ,,fiaink”, Hankó Dávid, Hankó Gábor, Balogh Bence, Balogh Máté, Bacsa Máté kiemelkednek a mezőnyből, tőlük, 2009-hez hasonlóan, győzelmet várunk. A gyermek és serdülő korosztályos sportolókat felvonultató utánpótlás 1. kategóriában jobbik csapatunktól (Marton Előd, Hunyadi Levente, Lehmann Bence, Tóth Róbert) bravúr lenne a dobogó, de nem elérhetetlen. A Bálint Lóránt, Ojava Ülo,  Kunfalvi András, Oláh György, Vígh Sándor László  szenior ötösünk szintén éremért száll harcba.

 

Elkezdik a Triatlon Tour-t

A TVK-Mali TK sportolói nem álltak rajthoz a 2010-es Triatlon Tour margitszigeti 1. fordulójában, így hazai pályán most kezdik meg a pontgyűjtést. A tavalyi győztes Török Dániel mellett Török Alfréd és Rendes Csaba veszi fel a küzdelmet a vetélytársakkal. A női vonalon az egyéni számokban az utánpótlás ,,sorát” szerepelteti a TVK-Mali. A ranglista verseny férfi junior kategóriájában Balogh Bence és Hankó Dávid a papírforma szerint egyaránt dobogó-esélyes, csakúgy, mint az ifjúságiak között Hankó Gábor és Balogh Máté, valamint gyermekben Lehmann Bence, újoncban pedig Lehmann Csongor.

 

A XIX. Tisza Triatlon időrendje

Május 15., szombat:

14:00: Utánpótlás 1. rajt

15:00: Szenior, Utánpótlás 2. és Felnőtt rajt

18:00: Eredményhirdetés

 

Május 16., vasárnap:

10:00: Újonc „A”(I. kcs.) fiú rajt

10:10: Újonc „A” (I. kcs.) leány rajt

10:25: Újonc „B” (II. kcs.) fiú rajt

10:31: Újonc „B”  (II. kcs.)leány rajt

10:55: Gyermek (III. kcs.) fiú rajt

11:03: Gyermek (III. kcs.)leány rajt

11:50: Serdülő (IV. kcs.)fiú rajt

12:05: Serdülő (IV kcs.) leány rajt

13:05: Sprint elit férfi rajt

13:15: Eredményhirdetés (újonc, gyermek, serdülő)

13:50: Sprint férfi ifjúsági + junior (V.-VI. kcs.) rajt

14:35: Sprint férfi felnőtt rajt

15:20: Sprint férfi + női, szenior + veterán rajt

16:05: Sprint elit női rajt

16:10: Sprint ifjúsági, junior (V.-VI. kcs.), felnőtt női rajt

17:45: Eredményhirdetés (elit, junior, ifjúsági, felnőtt, szenior, veterán)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek