2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 403 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Két miskolci birkózhatott a serdülő Eb-n

Két miskolci birkózhatott a serdülő Eb-n

A lengyelországi Krakkóban rendezték meg június 27-29. között az U-15-ös (serdülő) korosztályú birkózó Európa-bajnokságot. A kötöttfogású magyar válogatottban a DVTK-Miskolci Sportiskola  két versenyzője is szőnyegre lépett, Botos Dominik a 48 kg-os, míg Szinay Csaba a 75 kg-os súlycsoportban képviselte hazánkat és Miskolc-Diósgyőrt.

A rendhagyó lebonyolítási szabályoknak megfelelően a legtöbb nemzet súlycsoportonként két sportolóját nevezte a kontinensviadalra, így az orosz, azeri, grúz fölény csak tovább erősödött. Botos Dominik az első meccsen ukrán ellenfelet győzött le, de sajnos a soron következő grúz versenyző már jobbnak bizonyult a fiatal diósgyőrinél. A 48 kg-os grúz versenyző azonban nem jutott be a döntőbe, így Dominik vígaszágas reményei is “elszálltak”, így a legjobb 16 között fejezte be a versenyt.

Szinay Csaba első meccsén egy moldáv birkózót győzött le, majd a második megmérettetésen egy örmény sportolót fektetett kétvállra és aratott tus győzelmet. Ezt követően alulmaradt a súlycsoport későbbi Európa-bajnok orosz versenyzőjével szemben, majd a vígaszágon szintén orosz versenyző következett, aki legyőzte Szinayt, így a miskolci sportoló megismételve a tavalyi eredményét, ezúttal is a hetedik helyen zárta a rangos versenyt.

Fotó:

Botos Dominik (balról) és Szinay Csaba a krakkói Eb-n.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum