2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Két megyei ezüst a bajnokságról

A diósgyőri Juhász Bence és a kazincbarcikai Lagzi-Kovács Bendegúz révén két ezüstérmet szereztek megyénk képviselői a szeptember 28-án, Miskolcon megrendezett U23-as korcsoportos szabadfogású birkózó magyar bajnokságon.

A Miskolci Egyetem körcsarnokában felsorakozott, 25 egyesületből érkezett, 64 sportolót, edzőiket, a megjelent vendégeket a verseny fővédnökei közül a helyszínen köszöntötte dr. Simicskó István sportállamtitkár, Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára,  dr. Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke, valamint dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter megbízásából Búsi Lajos, az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség főigazgatója.

A küzdelmek megkezdése előtt Rónai Kálmán főszervező, a B.-A.-Z. Megyei Birkózó Szövetség elnöke, az MBSZ alelnöke, a MOB tagja és dr. Mecser Tamás, a szövetség helyi alelnöke, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a megyei birkózó sport kiemelt támogatásáért egy-egy hollóházi vázával ajándékozta meg dr. Simicskó Istvánt és Szabó Bencét.  

A nyolc súlycsoportban, két szőnyegen zajló küzdelemsorozatot a szintén fővédnök  dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere indította útjára.

Megyénk éremesélyesei közül az 55 kg-os Juhász Bence szépen menetelt el a fináléig, ám ott, a mérkőzés vége előtt  fél perccel hiába vezetett 9-7-re, mert ekkor ellenfele egyenlített és a szabályok értelmében az utolsó akcióval elhalászta a diósgyőri színeket képviselő sportoló elől az aranyat.
Az eredeti kategóriájához képest egy súlycsoporttal feljebb, a 74 kg-osok között birkózó, kisebb sérüléssel is bajlódó barcikai  Lagzi-Kovács Bendegúz kiharcolta, hogy szőnyegre léphessen a fináléban, ám ott nem volt esélye a győzelemre.

A nehézsúlyúak versenyében a fiatal diósgyőri Berta Bence pontszerzőként helyettesítette az egészségügyi probléma miatt távol maradó klubtársát, Bacsó Alexet. Szintén pontszerzőként, az ötödik helyen zárt az 55 kg-os Eperjesi József is, aki a Miskolci BSE sportolója.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével további két fővédnök, Ríz Gábor, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés alelnöke,  és Szaniszló János, a Kazincbarcikai Járási Hivatal vezetője is.

Győztesek és borsodi helyezettek
50 kg: 1. Kis Károly (Sárrétudvari SC, edző: Szabó Bence)
55 kg: 1. Wilhelm Richárd (UTE, edző: Martin Gábor), 2. Juhász Bence (DBC), …5. Eperjesi  József (Miskolci BSE)
60 kg: 1. Vida Csaba (Csepel BC, edző: Bánkúti Zsolt)
66 kg: 1. Kálmán Balázs (Csepel BC, edző: Bánkúti Zsolt)
74 kg: 1. Molnár Bálint (Haladás VSE, edző Veréb István), 2. Lagzi Kovács Bendegúz (KVSE)
84 kg: 1. Gyurits Gergely (Csepel BC, edző: Bánkúti Zsolt)
96 kg: 1. Tóth Rafael (FTC, edző: Kiss Sándor)
120 kg: 1. Nagy Bálint (Csepel BC, edző: Bánkúti Zsolt), …5. Berta Bence (DBC)
Csapatverseny: 1. Csepel BC, 33 pont, 2. Orosházi Spartacus, 31, 3. Haladás VSE, 19, …7. DBC, 7, …9. KVSE, 5.

Fotó: Juhász Bence (DBC) a bajnoki dobogó második fokán. ( Szűcs István)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…