2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Visszatekintő az Autómentes napra

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrség mellett számos iskola és több önkormányzat is csatlakozott az Európai Autómentes Nap és a Mobilitási Hét programjaihoz.

A 2014. szeptember 22-én megyeszerte megtartott Autómentes Napnak a B.-A.-Z. Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, illetve a területi balesetmegelőzési bizottságok szakemberei is aktív szervezői voltak.

Mintegy a programsorozat beharangozójaként a Mobilitási Hét részeként, a Miskolci Területi Balesetmegelőzési Bizottság 2014. szeptember 19-én Közlekedésbiztonsági Napot szervezett a Felsőzsolcai Általános Iskolában.

Ezt követte a Miskolcon, már tizenharmadik alkalommal megrendezett Autómentes Nap. A szeptember 22-ei programsorozat egyik állomása volt a megyei, valamint a városi balesetmegelőzési bizottság által felállított helyszín a Papszer utcában, ahol 4 fős csapatok teljesítették a kerékpáros ügyességi pályát és a KRESZ-TOTÓ feladatsorát.

Ugyanezen a napon Ózdon, az  Ózd Ifjúságáért  Egyesület, illetve az Ózdi Önkormányzat is csatlakozott az Autómentes Naphoz. Ebből az alkalomból az általános iskolák érintésével kerékpáros felvonulást szerveztek rendőri felvezetéssel. Ezt követően a Városháztéren a témához kapcsolódó programokon vehettek részt a diákok. A rendezvény részeként az Ózdi Területi Balesetmegelőzési Bizottság közlekedésbiztonsági sátorban várta az érdeklődőket balesetmegelőzési ismertetőkkel és felvilágosító előadásokkal.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek