2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Kalandpark épült Miskolcon

Kalandpark épült Miskolcon Kalandpark épült Miskolcon – © Fotó: Kozma István
Csütörtökön adtak át Miskolcon, a Kemény Dénes Sportuszoda közvetlen közelében. A kalandpark ma már nem egy divatos “játszótér”, hanem egy olyan oktatási akadálypályák halmaza, amely a felhasználó fizikális, mentális, szociális, érzelmi fejlődését szolgálja – hangzott el a létesítmény átadásán.

A nyolcmillió forintba kerülő park négy hónap alatt készült el, a beruházást saját forrásból valósította meg a miskolci önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt.-hez tartozó Miskolci Sportcentrum Kft.

A cég tervei szerint évente 2-3 akadálypályával bővítik a parkot, amely a közeli domboldalnak köszönhetően akár lehetőséget is adhat egy műanyag tanuló-sípályához, az uszoda melletti lépcsős, teraszos területen pedig egy szabadtéri koncertszínpadot is kialakíthatnak, a park ugyanakkor alkalmas lesz vállalati szabadidős rendezvények, családi napok, főzőversenyek, majálisok megrendezésére is.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…