2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Jó kezdés, de bizonytalanság

Jól kezdtek az ORB első, Boldogkői futamán a Ritmus ASE támogatott versenyzői, a Turán-Bagaméri VW Polo R5 trió a második, míg a Klausz-Csányi Skoda R5 trió az ötödik helyen fejezte be a versenyt, aminek a végeredménye nem hivatalos a Turán Motorsport fellebbezése miatt.

Várkonyi Szabolcs csapatvezető:
Elégedettek lehetünk az elért eredmények miatt, bár meg kell jegyeznünk, hogy mindenki egyel hátrébb végzett, hiszen a borzasztóan gyors Nikolay Gryazin nyerte a versenyt és a kizárása miatt lépett mindenki egyet előre. Úgy gondolom, kizárás helyett meg kellett volna köszönnünk, hogy itt volt és minket választott felkészülésre! Vannak olyan szabályok, amik felett nyugodtan szemet lehetne hunyni a sportszerűség jegyében.
Friciék nyerhettek is volna, csak egy lassító érintés miatti büntetés miatt szorultak a második helyre. Végig jó volt a tempója, helyenként a világbajnoki aspiráns Gryazinnal és a világbajnok Østberggel is tudta tartani a lépést, sőt volt ahol előttük végzett. Egy biztos, nagyon szoros bajnokság lesz ez is, bár a tavalyi 1 pont különbséget nehéz lesz felülmúlni, esetleg egy pontegyenlőséggel.
Friciék kizárásáról nem akarok egyelőre semmit mondani, hiszen folyamatban van az ügy, véleményem szerint azonban egy biztos, a Turán-Bagaméri páros, mint versenyző nem hibázott, így az ő pontjaikat nem befolyásolhatná semmilyen döntés, legfeljebb a forgalmazót lehetne elmarasztalni.
Kristófék a verseny vége felé kezdtek el belejönni, főleg, amikor szemerkélni kezdett az eső, ő kifejezetten szereti a cudar körülményeket és gyors olyankor, amikor a többiek lassulnak. Sajnos nem volt szerencséjük a Power stage-el, amit egész jól megnyomtak, azonban az egyik versenyző beesése miatt mégsem az a szakasz lett az értékelt, így elestek a plusz pontoktól. Kell nekik még 1-2 verseny, mire megtaláljuk a Kristófnak fekvő beálltásokat, amivel magabiztosan tud versenyezni és akkor biztos vagyok benne, hogy fog még idén meglepetést szerezni!

Fotó: MGR Images

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek