2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Itt mindenki labdába rúghat!

A Magyar Speciális Olimpia szövetség és a Magyar Labdarúgó szövetség szervezésével Labdarúgó tornán vettek részt az Észak-Borsodi Integrált Szociális Intézmény putnoki lakói. A Grassroots program keretén belül lezajlott barátságos mérkőzéseken két vendégcsapat, Balmazújvárosról és Hejőbábáról, és két putnoki mérte össze erejét.
A Grassroots program magában foglal mindent, ami nem professzionális labdarúgás. Itt most speciális esetben az értelmileg akadályozottaknak szerveztünk közösen Putnok várossal illetve az itteni intézménnyel egy tornát. A fiúk nagyon ügyesen teljesítettek a tornán, lelkesen küzdöttek. Az itteni rendezvény méltó ahhoz a kezdeményezéshez, amelyet az MLSZ az UEFA támogatásával elindított. – mondta Lakatos Csaba, az MSOSZ-től.

Putnok a Speciális Olimpia Szövetség alapító tagja volt. A 80-as években itt került először megrendezésre a Mohos kupa, asztalitenisz bajnokság. Az Intézmény vezetősége a jövőben nyitottabbá kívánja tenni a Magyar Speciális Olimpia Szövetséggel az együttműködést és a szeretne több olyan rendezvényt, amely a helyi sportkomplexumokat kihasználva programokat nyújt az itt és az országban élő értelmileg sérült emberek számára.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség nem csak sporteseményeket, hanem kulturális rendezvényeket is szervez. Eunice Shriver Kennedy, a szövetség alapítójának kívánságára minden évben az egész világon megtartják a Kennedy napot. A Kennedy nap egy Majálishoz hasonló rendezvény, ahol különböző sportágak mutatkoznak be, lehetőség van ezeket kipróbálni, illetve híres sportolókkal találkozni, a színpadon pedig híres fellépőkkel és kulturális programokkal szórakoztatják az ide látogatókat.

Putnok város lakói befogadóan állnak az intézmény lakóihoz, hiszen már a 70-es évektől együtt élnek velük. Így nem meglepő, hogy a megrendezett kupát is egy helyi játékvezető, Koszta Péter vezényelte le, aki már korábban is segédkezett hasonló mérkőzések lebonyolításában. Elmondása szerint az ilyen mérkőzéseken egyáltalán nincs nehéz dolga, mivel a játékosok olyan sportszerűek, hogy a sípba szinte csak akkor kell belefújnia, ha gól van.

Filep Dávid

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek