2024. 10. 1. kedd

Malvin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 478 HUF
Kezdőlap » Ismét dobogón zárta a Histo Cup bajnokságot a Kermor Motorsport csapata.

Ismét dobogón zárta a Histo Cup bajnokságot a Kermor Motorsport csapata.

Histo Cup Formula Renault Bajnokság
Salzburgring – Kermor Motorsport
Formula Renault FR1 – FR2

 

 Élménybeszámolók a pilótáktól:

 Christopher Oslanec – Formula Renault FR1:

 Versenyeztél-e már a Salzburg ringen? Ha igen akkor, hogy sikerült?
– Sziasztok!
Most volt az első alkalom, hogy a Salzburgringet közelebbről meg ismerhettem, mivel még nem volt itt alkalmam versenyezni.

Lett-e kedvenc kanyarod?
– A Salzburgring egy izgalmas és viszonylag gyors pálya, de rá kell érezni a titkaira, hogy gyors tudjál lenni rajta.
A kedvenc kanyarom a tizenegyedik kanyar, mert ha jó íven megyek bele, akkor teli kövér gázzal lehet bevenni.

Volt egy kis bünti részedre kiosztva. Mi is volt az miért is kaptad? Pórbáltál bizonyítékot szolgáltatni, de nem fogadták el. Ezen büntetés nélkül hol végezhettél volna a futamodban?
– Vasárnap, a qualifikáció elmaradt, és a szombati szerint rajtoltunk. Elsőként értem célba, de a verseny után kaptam harminc másodperces büntetést, mivel sárga zászlós rajt volt, és meg előztem egy ellenfelemet, aki visszavett a célegyenesben a sebességéből, és én mentem át elsőként a zöld zászló alatt. Így harmadik lettem.

Voltam fent a videó bizonyítékkal a bíráknál, de mivel szerintük én hibám volt, ezért nem is foglalkoztak vele. Az én nézetem, és érzésem, hogy ha mögüle indulok, akkor is elsőként értem volna célba, mivel gyorsabb köröket futottam, mint ő. Úgyhogy nem vagyok csalódott, sőt, ismét szereztem újabb tapasztalatokat és remek élményeket!

A „tiszta” verseny napodon hol végeztél?
– Szombaton, a qualifikáción a második és a futamban is a második helyet értem el.

Milyen volt abban a nagy mezőnyben versenyezni?

– A hétvége során a rengeteg baleset szerencsére minket elkerült, de volt pár meleg helyzet.
Annak ellenére jól éreztük magunkat, még az időjárás is kedvezett.

Összességében, hogy értékeled a Salzburg ringi versenyedet?
– Ezen a hétvégén nagyon erős és nagy volt az mezőny. Élveztem a verseny és a hétvége minden pillanatát!

Ezúton is szeretném megköszöni az szüleimnek és a támogatóimnak (BCF, Thermowhite, Flowii, Onyx, Mandzij, Liaty polystyrén, AScarSK) és Kermor Motorsportnak, hogy a zárófutamon is rajthoz állhattam!

 

Kovács Ádám – Formula Renault FR2:

Elérkezett a szezon utolsó versenye, egyik szeretett pályámon, a Salzburgringen zajlott.
Mivel a hétvégén több bajnokságnak volt a versenyhétvégéje, szűkös volt az időterv és összeosztottak minket a régebbi formula autókkal, ami jelentősen megnehezítette a hétvégénket. A pénteki edzésekből igyekeztük a legtöbbet kihozni, nagyjából sikerült is.
A szombati nap sajnos rengeteg piros zászló volt, az időmérőn még egy gyorskört se tudtam menni, mert félbeszakították az edzést, így a negyedik helyről indultam. A verseny sem volt zökkenőmentesebb, egy erős kezdés után feljöttem a harmadik helyre. Az utána lévő körben megelőztem a második helyezettet is, a tempóm nagyon erős volt, viszont itt egy baleset miatt le is intették a versenyt, így sajnos esélyem se volt az első helyre. Vasárnap már kicsit tisztább napunk volt, az időmérőn a második helyre kvalifikáltam magam. A verseny nagyon izgalmas volt, sokat küzdöttem versenytársammal az első helyért, viszont a verseny felénél ismét volt egy baleset, ami rengeteg időt elvitt a versenyidőből. Miután újra zöld zászló volt, ismét egy kemény csata részese voltam, viszont a maradandó idővel a második helyre tudtam behozni az autót.

Nagyon szépen köszönöm a hétvégét édesapámnak, a Kermor Motorsportnak és a Ps24nek!

Partnereink: Fornetti Kft., Delta-Sec Plusz Kft., Frozen Bakery Trans Kft., Starling-Sped Kft., premiumshop24.hu, Unilub Kft., alkossszabadon.com, Shell Card.

 

Fotó: Štefan Lužica

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lombhullató vonatozás Mahócára
Az ÉSZAKERDŐ Zrt. idén is megrendezi szezonzáró mahócai vonatozását. Október utolsó szombatján két különvonat indul a Lillafüredi Állami Erdei Vasú…