2024. 10. 15. kedd

Teréz
1 EUR 400 HUF
1 GBP 480 HUF
Kezdőlap » Hírek » Sport » Irány a VB!

Irány a VB!

Beszélgetés Juráncsik Balázs Gokartversenyzővel, a 2024-s versenyei után és a RMCGF előtt.

 

Idén már a DD2-es kategóriában láthattunk. Ez évben a CEE I. és II. futamon kezdted bontogatni számodra új kategóriában a szárnyaidat. Hogy sikerült a két nemzetközi futamod?
– Viszonylag jól indult a szezon ahhoz képest, hogy csak három edző hétvégét teljesítettem. Az első CEE verseny Jesolo-ban volt, és jól alakult, mert a tempóm meg volt, és szerencsére sikerült az mezőny elejében végeznem. A második CEE verseny az hasonlóan alakult. Ott is meg volt a tempóm, aminek köszönhetően sikerült előkelő helyen végeznem.

Az országos Gokartbajnokságban neveztél 2024-ben a DD2-s kategóriában. Év elején még jó páran voltatok a kategóriádban. Hat futamon vettél részt. Kecskeméten, Bruckban és a Slovakiringen. Volt három győzelmed és több dobogós helyezésed. Mely versenyek és miért tetszettek neked?
– Igazából a legjobban a Rabócsiringi verseny tetszett, ahol önerőből sikerült megnyerni a hétvégét. Az ötödik fordulón, amivel már ott bebiztosítottam a bajnoki címemet.

Ami még tetszett az a Bruck-i verseny volt, ahol sikerült kettő futamot a háromból megnyerni, és ezzel a hétvégét is. Nekem ez a kettő verseny volt, ami tetszett.

Idén immár harmadik alkalom, hogy kijutsz a RMCGF-ra. Most Sarno-ban szállhatsz harcba a világ többi DD2-es pilótájával, akik kijutottak erre a versenyre. Idén újonc DD2-es pilótaként veszel részt. Milyen eredménnyel lennel megelégedett?
– Én örülnék neki, ha minimum a döntőben benne lennék, de én egy top tizenöttel lennék megelégedve.

A felkészülésed miként is történik erre a versenyre? Melyik csapattal jutottál most ki?
– Leginkább úgyhogy kipróbálom azt a vázat, amivel majd a világbajnokságon kell majd teljesítenem. A Brilliant Driver Program (BDP) csapattal jutottam ki, akikkel már kettő éve együtt dolgozunk, és építjük a remek tendenciánkat.

2025-ös terveid?
– Tervek vannak, de majd az a világbajnokság után fog véglegessé válni, hogy megvalósul-e vagy sem. Úgyhogy egyelőre semmit sem szeretnék elárulni.

Kiknek és mit köszönhetsz idén a gokartpályafutásodban?
– Igazából sokat köszönhetek a csapatomnak! Ők segítettek a háttérben, hogy sikerüljön megnyerni ismét a bajnokságot. Természetesen külön köszönet édesapámnak, hogy támogatott ebben.

 

Fotó: Brilliant Driver Program

– Hajósi Miklós –

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

NAV: Karóra ponyvázva
Csaknem hetvenmillió forint vagyoni hátrányt okoztak azok a hamis karórák, amelyeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzü…
NAV: A türelem makettet terem
Makettezőknek, gyűjtőknek szól a Nemzeti Adó- ás Vámhivatal (NAV) következő árverése: most akár a kikiáltási ár feléért is megvásárolható a 15 millió …

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp