2024. 05. 14. kedd

Bonifác
1 EUR 387 HUF
1 GBP 450 HUF
Indul az 1. osztályú salakmotor szezon

Indul az 1. osztályú salakmotor szezon

Indul az 1. osztályú salakmotor szezonÁprilis 5.-én húsvét hétfőn indul a salakmotor bajnokság újabb szezonja a miskolci népkertben a Speedway Arénában. A sportág szerelmesei idén nyáron 1. osztályú futamokat tekinthetnek meg az arénában a tavalyinál kedvezményesebb árakon.

Húsvét hétfőn indul a salakmotor sport első osztályú szezonja, amire a miskolci csapat a tavalyi idényben sikeresen kvalifikálta magát. Az új osztály szükséges változtatásokat is vonzott magával, amiről Jacsó Tibort a csapat vezetőjét kérdeztük.

Az új szezonra sikeresen felújítottuk a pálya lelátóját, háromszáz új ülőhelyet tudtunk létesíteni, amiről a futamok kényelmes és kulturált környezetben megtekinthetőek. Az ülőhelyek megteremtése rengeteg humán befektetést igényelt, valamint a Miskolc holdingnak, az Miskolc Városi Önkormányzatnak és a Miberszog Kft-nek köszönhető. Az új pálya része a felfújható palánk amit a biztonsági előírások szabnak meg, és pár napon belül egy teljesen új irodakonténer is elhelyezésre kerül a pálya területén, ami kommunikációs problémákat lesz hivatott megoldani. A kommunikáció azért nagyon fontos, mert egyre nagyobb sajtó nyilvánosságot élvezünk Lengyelország felől, erre jó példa az is, hogy a lengyel RTL csatorna Sportklub ágazatával szeretné a futamokat felvenni és azokat közvetíteni, ami nyolc milliós nézettséget jelent majd a miskolci csapatnak. Ezért fontos az információs irodakonténer.

Az új évadra a csapaton is változtattunk egy kicsit, ugyanis új motorosokat szerződtettünk. Scott Mikols a grand prix ből már ismerős lehet, valamint csapatunkat erősítik az idén az európai bajnokságot tavaly megnyerő cseh páros is.

Az első futamot április 5. rendezik az arénában, ahol egy Miskolctól 230 km re lévő város Zvesani csapatával fognak mérkőzni. Az ellenfélről érdemes megemlíteni, hogy egy városunkkal azonos nagyságú településről van szó, és annak sportcsarnokában edz a salakmotor csapat. Egy jóval nagyobb költségvetésű együttes lesz tehát az ellenfele a hazaiaknak.

Szatmári László versenyző elárulta, hogy örül az új csapattársaknak, de egy nagyon nehéz idény elé néznek az idén, a cél pedig az első osztályban való bennmaradás lesz.

A sportág szerelmesinek jó hírrel is szolgáltak a rendezők, ugyanis olcsóbban lehet majd jegyet váltani a versenyekre.

Az ülőhelyeket 2500ft ért, míg az állóakat 1500ft ért fogják értékesíteni. A hat éven aluliak ingyenesen látogathatják majd a versenyeket, a nyugdíjasok és diákok pedig 1000ft ért vásárolhatnak maguknak jegyet.

 

Vajtó László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Eszter; Csabi a Rally Hungary-n
2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. Íme a nyilatkozatok a gyorsok után…

További cikkek

DRESSZKÓD: ART DECO
Divat és életmód az 1920-30-as évekből Új fejezetéhez érkezett az Iparművészeti Múzeum legnépszerűbb kiállítás-sorozata, a Dresszkód. Éppen csak sz…