2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

I.Szerencsi Triatlon

Az I. Szerencs Triatlon ötlete először egy Szerencsen élő fiatal angol sportember fejében fogalmazódott meg. A sportrendezvényt ezért Szerencs Város Önkormányzata, valamint Szerencs Város Sportegyesülete közösen szervezi meg, mely elsősorban jótékonysági célú. A nevezési díjakat és a támogatói felajánlásokat a kiváló sport-és tanulmányi eredményeket elérő szerencsi diákokat jutalmazó Kulcsár Anita Alapítványnak ajánlják fel. A 2005-ben tragikus körülmények között elhunyt Kulcsár Anita kiváló világhírű szerencsi sportoló volt, a mai napig városunk büszkesége. Ezért előtte tisztelegve hoztuk létre a Kulcsár Anita Alapítványt, melyet ezzel a versennyel szeretnénk támogatni. Úgy gondolom, Anita példakép mindannyiunk, de elsősorban a mai fiatal nemzedék számára, nevezetesen, hogy kitartással, akarattal, hittel és szorgalommal lehetünk sikeresek, érhetünk el kiváló tanulmányi eredményeket. Nagyon készülünk erre a rendezvényre, remélem, hogy nagy érdeklődés lesz mind a fiatalok mind az idősebbek részéről.

Cseppely János ügyvezető:

Szerencs Város Sportegyesülete

A verseny helye: Szerencsi Városi Tanuszoda (úszás) – Bocskai István Gimnázium sportudvara (DEPÓ) – Kossuth út, Ondi út, Ond, Rátka, Tállya (kerékpár) – Ondi út, Rákóczi út, Bekecs (futás)

A verseny időpontja: 2009. szeptember 27. (vasárnap) 10.00órától.

A verseny résztvevői: Szerencsi és Szerencs térségi települések gyermek, ifjúsági és felnőtt korú amatőr (Magyar Triatlon Szövetség versenyengedélyével nem rendelkező) sportolói. A versenyen mindenki a saját felelősségére vesz részt. A verseny fővédnöke: Rónavölgyi Endréné polgármester

Az első három helyezett éremdíjazásban részesül, ezen kívül minden részvevő pólót kap.

Program:

08:30 – 09:00 Helyszíni nevezések, regisztráció, rajtszámok kiadása (Tanuszoda)

09:00 – 09:30 DEPÓ  BE (Gimnázium sportudvara)

09:30 –  09:50 Bemelegítés az uszodában és a sportudvaron

09:50 – 10:00 Megnyitó (Gimnázium sportudvara)

10:00 ÚJONC TÁV rajt: FÉRFI (150 m úszás, 4 km kerékpár, 1 km futás)

10:05 ÚJONC TÁV rajt: NŐI (150 m úszás, 4 km kerékpár, 1 km futás)

10:10 HALADÓ  TÁV rajt: FÉRFI és NŐI (500 m úszás, 12 km kerékpár, 3 km futás)

10:10 VASEMBER TÁV rajt: FÉRFI és NŐI (750 m úszás, 22 km kerékpár, 10 km futás)

13:30 EREDMÉNYHIRDETÉS (Gimnázium sportudvara)

14:00 DEPÓ KI

Időmérés: Kézi időmérővel.

Korcsoportok:

ÚJONC TÁVON: 1998. és később születettek, 1993-1997. születésűek, 1986-1992.születésűek, 1985. és korábban születettek.

HALADÓ TÁVON: 1986. és később születettek, 1985. és korábban születettek.

VASEMBER TÁVON: nyílt korcsoport

Értékelés és díjazás: A nőket és férfiakat külön, valamint korcsoportonként értékeljük.

Az I – III. helyezettek érem díjazásban részesülnek, valamint a résztvevők az alkalomra készült pólót és a részvételt igazoló Oklevelet kapják.

Nevezés: Előnevezéssel a Városi Tanuszoda recepcióján (űrlapon), vagy a verseny napján 08:30 – 09:00 között.

Nevezési díj: Előnevezés esetén 500.- Ft versenyzőnként, míg a verseny napján 1.000.- Ft versenyzőnként, mely nevezési díjakból a Kulcsár Anita Alapítványt támogatjuk. Nevezési díjak befizetése a rajtszámok átvételekor történik.

Versenyszámok szervezése:

Az úszás indítása – pályasorsolást követően – a vízből történik.

Úszás utáni útvonal a DEPÓ-ig (kb. 150 méter): medencetér – recepció – Ondi úti főbejárat – Nevelési Tanácsadó Ondi úti nagykapuja (fakapu) – Gimnázium sportudvara.

DEPÓ helye: Gimnázium sportudvarának aszfaltozott pályája (itt lesznek elhelyezve a cipők, kerékpárok, fejvédők). Kerékpározásnál fejvédő használata kötelező!

DEPÓ kijárat: Gimnázium Kossuth utcai nagykapuja.

Kerékpárpálya útvonala: Kossuth út – Ondi út – Ond, Helységnévtábla (ÚJONC táv fordító) – Ond – Rátka, benzinkút (HALADÓ táv fordító) – Tállya, Rákóczi út – Tállya, megkerülő út (VASEMBER táv fordító), majd vissza a DEPÓ bejáratáig.

DEPÓ bejárata: Gimnázium Kossuth utcai nagykapuja.

Futás: DEPÓ déli kijárat (fakapu) – Ondi út – Rákóczi út, Népház (ÚJONC táv fordító) – Bekecsi út, Rendőrség (HALADÓ táv fordító) – Bekecs, Honvéd út – Bekecs, „Gémes kút” Benzinkút (VASEMBER táv fordító), majd vissza a célterületre.

Célterület: Gimnázium sportudvara (befutás a fakapun keresztül)

A kísérőprogramok között lesz műfüves labdarúgó torna, amelynek nyertese a pólón kívül vándorserleget kap. A felnőtteknek tartunk kosárlabdadobó versenyt. A jutalmazásban segítségünkre lesznek a helyi vállalkozók is. Eddig elsősorban a helyi iskolák és a gimnázium mutatott nagy érdeklődést, de természetesen még várjuk a környékbeli oktatási intézmények jelentkezéseit is. A főszervező a helyi önkormányzat és a városi sportegyesület. Kormos Sándor elnök: Szerencs Város Sportegyesülete

Sok hasonló  rendezvény volt már városunkban, a sportnak itt jelentős szerepe van, heti szinten szervezünk úszó, kerékpár-és futóversenyeket a fiatalok körében. A triatlon verseny célja, hogy minél többen szeressék meg a mozgást. A megmérettetéseken új tehetségeket fedezünk fel, s ez a célunk jelenleg is megmaradt. A versenyre jól felszerelt létesítmények állnak rendelkezésre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…