2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Olcsóbb lesz a fűtés Miskolcon?

Olcsóbb lesz a fűtés Miskolcon?

Olcsóbb lesz a fűtés Miskolcon?Jövő csütörtökön közgyűlés előtt az előterjesztés

A kormányzati szándék szerint, 2010. januárjától ismét csökkenhetnek majd a távfűtés költségei, mivel a szolgáltatás várhatóan a legalacsonyabb ÁFA-körbe kerül. Ez pedig éves szinten további 26.000 – 30.000 Ft költségmegtakarítást eredményezhet majd a fogyasztóknak, a lakások méretétől függően.- mondta Káli Sándor miskolc polgármestere azon a sajtótájékoztatón, ahol Korózs András a Mihő Kft. igazgatója elmondta, hogy kezdeményezésükre 11,4 százalékkal csökkentenhet a távhőszolgáltatás díja Miskolcon. Az előterjesztés szeptember 24-én kerül a közgyűlés elé – e szerint a vízmelegítés díja is mérséklődik, 9,6 százalékkal, amennyiben a Magyar Energiahivatal is jóváhagyja. A MIHŐ Kft. távhőszolgáltatási hődíj tételeinél, a gázköltség illetve a vásárolt hő beszerzési árának változását érvényesíti. Az árcsökkentésre az ad lehetőséget, hogy a szabadpiaci földgáz-kereskedelemnek köszönhetően új, előnyös szerződést tudtak kötni a tüzelőanyag beszerzésére. Emellett, az elmúlt években olyan szakmai, modernizációs fejlesztéseket hajtottak végre, amelyek ugyancsak lehetővé teszik a stabil díjcsökkentést.

A távhőszolgáltatás alapdíja az árelőterjesztés szerint nem változik, mivel az alapdíjban figyelembe vehető költségek nem mérséklődnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…