2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hegyi időfutam szeptember harmadikán

Kerékpársport. A Salgótarjáni Triatlon, Hosszútávúszó és Szabadidős Klub patinás rendezvénye a Nordtechnik –Salgó Kupa 20. születésnapját fogja ünnepelni, méghozzá szeptember 3-án, szombaton.

Bár a 18 évig hagyományos időpont (augusztus 20) kényszerű és praktikus okokból szeptember első szombatjára került, más nem változott. Azaz a rajthely (somoslőújfalui templom mögött) és a cél (Salgóbánya, Krisztus szobor ugyanaz, mint eddig, a kezdési időpont és a korcsoportok sem változnak. Ami viszont fontos segítség lehet, hogy DoktorBike jóvoltából ingyenes gyorsszervíz áll az esetleges pórul jártak, bajba jutottak rendelkezésre. Az eredményhirdetési ceremóniára ünnepélyesebb keretek között, a somosi falunap keretein belül kerül sor, és a szokásos vendéglátás a vadregényes helyről kényelmesebb körülmények közé kerül. A hegyi felfutó mindig dicsekedhetett neves indulókkal, a hazai elit szinte minden nagymenője megfordult már itt az országúti szakágból, de a hegyikerékpárosok színe javából is sokan ellátogattak ide. Idén az előzetes tárgyalások nyomán a négyszeres magyar bajnok és többszörös Salgó Kupa győztes Szeghalmi Bálintra és ugyancsak kiváló bringás feleségére, Kenyó Anitára számítanak a rendezők. „Szega” Bodrogi László után a második magyar volt, akit Pro Tour csapat szerződtetett le, mégpedig a világhírű Lampre. Felesége Anita is több szakág (országúti és pályakerékpár) sokszoros magyar bajnoka, aki országúti világbajnokságon is képviselte hazánkat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek