2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Hazánk első IFMA Thai-box Európa bajnoka lett Éltető Daniella

Hazánk első IFMA Thai-box Európa bajnoka lett Éltető Daniella

Hazánk első IFMA MuayThai aranyérmét gyűjtötte be a törökországi Európa-bajnokságon Éltető Daniella. A mindössze tizenöt éves tokaji lány a junior mezőnyben diadalmaskodott, győzelmével kvalifikálta magát az üzbegisztáni világbajnokságra.

 

A magyar thaibox válogatott –Rehák György edző vezényletével- négy versenyzővel vett részt az antalyai EB-n. Daniella mellett Marlok Solt bronzérmet nyert a kontinensviadalon, Zentai Máté és Habash Antoine ezúttal lemaradt a dobogóról.

A tizenöt éves tokaji lánynak három küzdelem kellett ahhoz, hogy a junior korcsoportban megnyerje az aranyérmet. Első meccsén egy tőle két évvel idősebb török lánnyal küzdött meg, majd a második fordulóban egy svéd ellenféllel szemben kellett bizonyítania.

– A svéd lány óvatosan kezdett az első két percben, de én folyamatosan támadtam, amivel sikerül előnyt szereznem – mondta Daniella. A második menetre azonban már agresszív harcossá vált, amivel nagyon meglepett. Az utolsó körben pedig többször is próbált leütni, hatalmas combra és testre irányuló köríves rúgásokkal indult ellenem. Ezeket próbáltam blokkolni és inkább a közelharcot erőltettem, aminek meg is lett az eredménye, hiszen pontozással megnyertem ezt a roundot is – tette hozzá hazánk első IFMA aranyérmese.

A döntőben egy tizenhat éves ukrán lány ellen lépett szorítóba Daniella, akit az erős technikai rúgásokkal hamar felőrölt.

– Jól érezte a küzdőtávolságot és kerülte az összekapaszkodást, bármit alkalmaztam azonnal visszatámadott. Nem maradt más lehetőségem, kénytelen voltam rákényszeríteni a saját stílusomat, mert attól tartottam, hogy pontszámok alapján őt hozhatják ki győztesnek a végén. Nehéz volt a döntő, de amikor a végén az én kezemet emelték a magasba arra gondoltam, ez minden fájdalmat felülír – emlékezett vissza Éltető Daniella a törökországi sikerre.

Az Európa Bajnok tokaji lánynak sok ideje nem marad a pihenésre. Pár nap lazítás után már meg is kezdete a felkészülést a május végi szegedi kick-boksz világkupára. Daniella a törökországi győzelmével jogot szerzett arra is, hogy részt vegyen ősszel az üzbegisztáni thai-boksz világbajnokságon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…