2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Hazaért Klein Dávid és Suhajda Szilárd

A Magyar Everest Expedíció 2017 hegymászói, Klein Dávid és Suhajda Szilárd alaptábor-vezetőjükkel, Török Edinával együtt június 8-án a délelőtti órákban megérkeztek Budapestre a Liszt Ferenc repülőtérre.

A március 27-én útnak indult Everest Expedíció célja a Föld legmagasabb csúcsa, a 8848 méter magas Mount Everest (Csomolungma) elérése volt oxigénpalack nélkül, elsőként a magyar expedíciós hegymászás történetében. Az expedíció további érdekessége, hogy a „trekking túrának” nevezett szakaszán – melyet Katmandu és az Everest 5344 méteren lévő alaptábora között tettek meg – több hazai híresség is elkísérte Klein Dávidot és Suhajda Szilárdot. A csatlakozó túrázók ezzel a 2840 méterről indult több napos gyaloglással kívánták felhívni a figyelmet a természet szeretetére és nagyságára.

A repülőtéren érzelmes hangulatban várták őket családtagok, barátok és támogatók.
A két expedíciós hegymászó pénteken a kora reggeli órákban a stratégiai főtámogató partnerének, az RTL Klubnak a Reggeli című műsorában, valamint a Sláger Reggelben élőben beszámolnak az elmúlt két és fél hónap történéseiről, a csúcsmászás zord éjszakájáról, a lelki és fizikai küzdelemről a hegyen.

Fotocredit: Everest Expedíció 2o17

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…