2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Hatból négy TVK-s válogatott

Négy tiszaújvárosi színeket képviselő sportoló húzhatta magára a címeres mezt múlt hétvégén, a spanyolországi Banyoles városában megrendezett ifjúsági Európa-bajnokságon.
A szuper-sprint (250 m úszás, 6,6 km kerékpározás, 1,6 km futás) távon megrendezett váltó versenyszámban a teljes magyar leány  válogatottat adó TVK-Mali TK fiataljai közül Putnóczki Dorka a második helyen indította útjára Mátyus Lilit, aki nyolcadikként adta át a stafétát Jakab Ilkának. A sorrend a célig már nem változott, így hazánk a nyolcadik helyen zárt.
A fiúknál Soós Gergő (Uniqa Team Újbuda SC) dobogó közelben kezdett, majd Karai Botondon (Mogyi SE) volt a sor, aki némiképp visszacsúszva, a 10. pozícióban váltotta le Lehmann Csongort (TVK-Mali TK). A tiszaújvárosi versenyzőnek  így nem volt könnyű dolga, de két helyet sikerült előrelépnie, így a fiúk is nyolcadikként fejezték be a kontinens viadalt.
Emlékeztetőül, a 2016-os ifjúsági Európa-bajnokságnak, ahol a sportág történetében először – a váltó mellett – egyéni versenyt is rendeznek, Tiszaújváros ad otthont.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek