2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

Hankó nyerte a „Vasi Vasembert”

Hankó Dávid révén tiszaújvárosi siker született  a július 8-án, Szombathelyen megrendezett  XXXIII. Vasi Vasember olimpiai távú országos triatlon versenyen.

Az 1500 méteres úszásban 18:10 perces idővel a bajai színeket képviselő Czigány András bizonyult a leggyorsabbnak, 5 másodperccel megelőzve a többszörös középtávú országos bajnok tiszaújvárosi Hankó Dávidot. Az úszásban 4:23 perc hátrányt összeszedő ironman bajnok, a szegedi Major József hiába tekerte a legjobb kerékpáros időt, 54:41 percet 40 km-en, ez csak arra volt elegendő, hogy megerősítse helyét a dobogó harmadik fokán.  Az ezüstérmes pozíciót a harmadik legjobb úszást produkáló újpesti Petsuk Zoltán „bérelte” ki a középső szám közben, melyet a verseny végéig meg is őrzött. A bombaformát mutató Hankó a kerékpározás közben ellenállhatatlanul tört az élre, a befejező 10 km-es futás során pedig tovább növelve előnyét, így végül fölényes győzelmet aratott.

Eredmények

Férfi abszolút: 1. Hankó Dávid (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:51:51, 2. Petsuk Zoltán (UTE-Merida) 1:55:16, 3. Major József (SZESE) 1:57:17.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Traktor-race
Közlekedési versenyt szerveznek a borsodi rendőrök mezőgazdasági gépjárművezetők részére. A traktor-futamot, azaz a mezőgazdasági gépjárművezetők v…
BORSOD RACE MEDIA KFT. – 2. ZEG Rally Show 2022 Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M Hosszabb kihagyás után a hétvégén újra rajthoz áll Lángi …

További cikkek