2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Ha nem is tizeneggyel… a Nyírségbe nyerni megy a Diósgyőr

Ha nem is tizeneggyel… a Nyírségbe nyerni megy a Diósgyőr

Ha nem is tizeneggyel… a Nyírségbe nyerni megy a DiósgyőrNem lesz könnyű, több szempontból sem, egy Nyíregyháza–DVTK derbi mindig komoly presztízsharc, de az amúgy válságos heteken túllevő miskolci futballcsapatnak tényleg a győzelem reményében kell útra kelnie hétvégén.

 

 

Legutóbb győzelem után jelentkeztünk be Diósgyőr-ügyben (https://royalmagazin.hu/hirek-borsod-abauj-zemplen-megye-b-a-z-megye-rendorsegi-hirek-zold-hirek-eu-hirek-bulvar-sport/sport-hirek-sportolok-formula1-forma1-foci-eb-dvtk-noi-kezilabda-magyar-vizilabda-valogatott-kosarlabda/1105-ismet-bravuros-hazai-gyozelem-megtizedelt-lelatok-elott-diosgyorben), azóta rosszabb idők jártak az Andrássy úton, egyetlen siker sem övezte a miskolci futballisták fellépéseit, csak azét a két srácét, akik az elmúlt hetet Egyiptomban, az U20-as vébén töltötték-töltik. De még a válogatott pályaedzőjeként szintén napokra távol lévő edző sem ízlelhette meg a siker ízét, mint ismeretes. Most ő visszatér (az ifjú páros – Takács és Balajti – még nem), s több új játékossal megerősödött kerettel vághat neki a DVTK a nyíregyházi túrának. Amely mindig, minden szezonban több, mint egy sima meccs.

A hivatalos klubhonlapon össze is gyűjtötték, milyen gazdag története van a „keleti rangadók” egyikének (Nyertünk már Nyíregyházán 11-0-ra is: http://dvtk.eu/hirek/nyertunk-mar-nyiregyhazan-11-0-ra-is/1338/). Hát, mit mondjunk elöljáróban: hol az az egy…? Mármint gólból. De akár csak pontból.
Hiszen a döntetlenért járó pontocskának, lám, hogy kellett és lehetett örülni a diósgyőri lelátókon két héttel ezelőtt, amikor hármas vereség-szériát szakított meg az idelátogatott Zalaegerszeg elleni 1-1. Ezzel lett összesen 7 pontja az idényt jól kezdő, aztán visszaeső, picit feltámadó, majd még mélyebbre zuhanó gárdának. Tíz mérkőzésből. A „még mélyebb” alatt ilymódon az utolsó hely értendő, ez idő szerint.
Nem kell és nem is szabad elkeseredniük a piros-fehér szimpatizánsoknak, annál inkább nem, hiszen a nyár közepén a bajnokságnak, hát, épp hogy csak megmaradva nekivágó, megtizedelt, majd az ifiből feltöltött keretű csapat épp a legutóbbi napokban-hetekben erősödött meg rutinos, jó képességűnek mondott futballistákkal; amit nem sikerült a hivatalos átigazolási időszakban megoldani, azt pótolja most rohammunkával a júliusban szintén gyökeresen kicserélődött egyesületi vezetés. Pár idegenlégiós mellett több, hazai viszonylatban jó (jobb) -nevűnek számító játékos is Miskolcra szerződött, egyikük-másikuk bemutatkozása épp a Nyíregyháza ellen várható. Mondhatni, a most szombaton megmutatkozó játék és teljesítmény az egész őszre nézve mérvadó lesz, kiderül, van-e annyi a jelenlegi Diósgyőri VTK-ban, hogy minimum megkapaszkodjon, netán el is kerüljön a kieső helyről a hátralévő öt forduló nyomán. A hivatalos szakmai cél egyébként nem több, mint az előbbi, vagyis hogy annyira ne szakadjon le a miskolci tizenegy a mezőnytől, hogy tavasszal ne is legyen esélye feljebb tornászni magát.
Merthogy a klubnál bíznak benne: az előző bajnokság lezárulta után megindult gazdasági konszolidáció – amely jelentős, bár nem ismert (köz)pénzbeli mértéket jelentő önkormányzati mentőakció eredménye – meghozza gyümölcsét, „beáll” a klub nyugodt működése, megszabadulnak a kínzó adósságoktól, lassan már a szakmai fejlődésre tudnak figyelni, s akkor… Szóval majd télen, és tavasszal. Meglátjuk.
De előbb még a nyírségi megyeszékhelyen. A szurkolókon nem fog múlni, ahogy mondani szokás: minimum több százan lesznek a vendégszektorban, hogy zúgjon a Hajrá, Diósgyőr.

Részletes és aktuális információk a DVTK körüli történésekről a dvtk.eu weblapon. Elemzések, szurkolói eszmecserék, szöveges, fotós és videó meccsbeszámolók a dvtk-blog.blogspot.com oldalon.

Balogh Attila

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek