2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Győzött a jobb, küzdött a gyengébb

Győzött a jobb, küzdött a gyengébb

Győzött a jobb, küzdött a gyengébbTovábbra sincs szerencséje a DVTK csapatának az „avatómérkőzésekkel”, ezúttal a felújított napos oldal „debütált”, s a vendég Videoton, az NB1 őszi bajnoka, és listavezetője 1-0-ra le is győzte a piros-fehér miskolci csapatot.

Emelkedett, ünnepélyes, egyben forró, lelkes hangulat fogadta a pályára lépő játékosokat, ráadásul a gyönyörű drapériával készülő, és diósgyőri rigmusokat éneklő szurkolók mellett a szervezők is „készültek” – a csapatok mellett a kezdőkörbe sétált Buzánszky Jenő, az Aranycsapat kiváló védőjátékosa, és Oláh Ferenc, a DVTK „aranycsapatának” tagja is. A mérkőzés előtt továbbá felcsendült a Himnusz is, méghozzá Seres Ildikó, a Miskolci Nemzeti Színház művészének előadásában.

A szép, napsütéses délelőtti idő ellenére meglehetősen lehűlt a kezdésre a levegő – ám a hideg nem inspirálta futásra a játékosokat, akik egy gyenge iramú, ám küzdelmekkel teli első félidőt játszottak. Próbálkozott a DVTK, ám míg a hazaiak néhány ígéretes momentumnál tovább nem jutottak, a vendég Videoton két támadását követően is csak a miskolciak litván kapusának, Mindaugas Malinauskasnak a bravúrja mentette meg csapatát a kapott góltól.

A szünetet követően talán minden, az őszi DVTK-Kaposvár mérkőzésre emlékező miskolci szurkoló pulzusa felgyorsult kicsit, hisz a Videoton színeiben pályára lépett az a Nemanja Nikolics, aki az ominózus mérkőzésen, akkor még a Rákóczi színeiben mesterhármasával szinte egymaga verte meg a Diósgyőrt.

Győzött a jobb, küzdött a gyengébbNem is csalódott senki Nikolicsban, a DVTK-specialista csatárnak csupán tizenkét perc kellett a találatig, aki egy Alvestől kapott „forintos” labdát tíz méterről a hazaiak hálójába juttatott.

Az elmúlt héthez képest mindenképpen pozitívumnak számít, hogy nem omlott össze a csapat, sőt, a gól után – még ha ez eredményesség tekintetében nem is mutatkozott meg, képes is volt talpra állni, és helyzeteket is kidolgozni.

Amelyeket azonban nem sikerült gólra váltani, így végül ha a játék X-képe alapján nem is maradéktalanul, a tudásbeli különbséget tekintve mindenképpen az egyértelműen jobb csapat nyert.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón mindkét tréner méltatta a hazaiakat – dr. Mezey György, a vendégek mestere kiemelte, hogy Diósgyőrben sosem lehet könnyű meccset játszani, míg a DVTK stadionjába tétmeccsen most először visszatérő Tornyi Barnabás, aki megköszönte a szurkolók támogatását, gratulált az őket legyőző ellenfélnek, és saját csapatának is, és bíztatónak ígérte a csapat teljesítményében az egy héttel ezelőttihez képest bekövetkező változást.

Tudjuk, hogy egy kiesés ellen harcoló csapat életében sosincs könnyű meccs, ám a Diósgyőri VTK együttesére különösen nehéz időszak vár a továbbiakban is, hisz a címvédő és a listavezető elleni mérkőzések után a következő fordulóban a negyedik helyezett Újpest otthonába látogatnak, majd következő héten a harmadik helyezett Győr gárdáját fogadják a piros-fehér mezes legények.

 

DicsukD

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek