2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Futva és kerékpározva Miskolcon, a Bükkben

Futva és kerékpározva Miskolcon, a Bükkben

A 22. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny elnevezésű nemzetközi terepfutó viadalra június 7-én, szombaton Miskolcra várják a sportbarátokat. Másnap, azonos helyszínen a 3. Kondenzgyík Maraton hegyikerékpáros országos rangsoroló versenyt rendezik meg.

 A Majális-parkban, a Királyasztal környékén kialakított erdei stadionból a  10, 5 km-es, 300 méteres szintemelkedéssel nehezített körpályán teljesíthetik a választott távot a futók. A pálya talaja 95 százalékban dózer-, illetve erdei út. A házigazda Marathon Club SE tagjai maraton (42,3 km, egyéni és 4 tagú váltó), félmaraton (21 km), kismaraton (10,5 km), illetve újdonságként minimaraton (3,5 km) versenyszámokat írtak ki. Ez utóbbi távot futva és túrázva is teljesíteni lehet, így a család minden tagja találhat magának sportos elfoglaltságot ezen a csodálatos természeti környezetben eltöltött napon.
Május 17-ig kedvezményes a nevezés
Fontos információ, hogy a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának kiemelt támogatását maga mögött tudó eseményre, melynek fővédnöke dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, az elektronikus előnevezés már javában zajlik a www.hegyimaraton.hu honlapon! Pénztárcakímélő, ezáltal szintén lényeges információ, hogy a helyszíninél lényegesen kedvezőbb feltételek mellett május 17-ig van lehetőség a jelentkezésre. 
A további részletek a www.hegyimaraton.hu honlapon.
MTB-sek, nyeregbe!
A 3. Maratoni Hétvége második napján, június 8-án, vasárnap – azonos helyszínen –  a 3. Kondenzgyík Maraton hegyikerékpáros országos rangsoroló versenyre kerül sor, melyről a www.miskolcmaraton.hu honlapon lehet informálódni. A 28 km-es körpályán három egyéni és egy váltó számot írt ki a rendező Freeriderz SC. A szervezők ezúttal is gondolnak a gyermekekre, akik számára a versenyközpontban külön futamokat is kínálnak.
Rajtszámmal, mérsékelt áron

Újabb örömhír azok számára, akik a június 7-8-i, miskolci 3. Maratoni Hétvége sporteseményein szeretnének részt venni: a versenyek indulói a borsodi megyeszékhely két méltán népszerű létesítményét is jelentős kedvezményekkel látogathatják a fenti két napon. Az együttműködés értelmében a Miskolci Városgazda Kft. által üzemeltetett Miskolci Állatkert és Kultúrparkba (www.miskolczoo.hu), mely a Királyasztalnál kijelölt versenyközponttól mindössze 300 méterre található, egységesen – a jelentős kedvezményt biztosító – 450 forintért lehet belépőt váltani.
A Miskolci Turisztikai Kft. üzemeltetése alá tartozó Miskolctapolcai Barlangfürdőbe (www.barlangfurdo.hu) 300 db, 30 százalékos kedvezményt kínáló fürdőjegy áll a 3. Maratoni Hétvége résztvevőinek rendelkezésére. 
Lényeges információ, hogy a kedvezményes belépőjegyeket mindkét intézményben, mindkét napon a sportversenyek rajtszámainak felmutatása ellenében lehet megvásárolni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek