2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

FTC – DVTK 2-2 (1-1)

Az OTP Bank Liga 23. fordulójában büntetőből szerzett vezetést az FTC, amit Bognár István távoli bombával egyenlített ki. A hajrában ismét a hazaiaknál volt az előny, de jött Novothny Soma és pontot mentett a DVTK-nak.

OTP Bank Liga 23. forduló
Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK 2-2 (1-1)

Budapest, Groupama Aréna, 7144 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Buzás Balázs, Bozó Zoltán; Farkas Ádám, Takács János).
FTC: Dibusz – Leandro, Pintér Á., Nalepa, Ramirez – Gera Z., Nagy Á., Trinks – Varga R., Böde, Lamah. Vezetőedző: Thomas Doll.
DVTK: Radoš – Okuka, Lipták, Tamás, Nemes – Egerszegi, Elek – Barczi, Koman, Bognár I. – Bacsa. Vezetőedző: Egervári Sándor.

Csere: Varga R. helyett Radó a 43., Trinks helyett Nagy D. a 46., Barczi helyett James az 54., Egerszegi helyett Kovács G. a 82., Lamah helyett Gyömbér a 87., Koman helyett Novothny a 88. percben.
Sárga lap: Bacsa a 24., Egerszegi a 26., Bognár a 44., Okuka az 54., James a 60., Nagy D. a 70., Pintér Á. a 90+1.  percben.
Gólszerző: Gera (1-0, 11-esből), Bognár I. (1-1) a 17., Pintér Á. (2-1) a 85., Novothny (2-2) a 89. percben.
2015/2016: FTC – DVTK
Novothny Soma gólöröme (Fotók: Szabó Krisztián)

Kulcspillanatok

11. perc: 11-eshez jutott az FTC. Gera állt a labda mögé és a kapu jobb oldalába lőtt. Radoš jó irányba vetődött, de nem volt esélye elérni, 1-0.

17. perc: Nemes passzát átvette és egyúttal lövőhelyzetbe került Bognár a kaputól 22 méterre középen, majd a jobb alsó sarokba bombázott, 1-1.

85. perc: Hazai szöglet után Radoš védett, majd a nagy kavarodás végén Pintér Á. lőtt a hálóba, 2-1.

89. perc: Novothny kapott kiváló labdát Nemes Milántól a 16-oson belül, kapura fordult és a hosszú sarokba gurított, 2-2.

A mérkőzés eseményei percről percre

Thomas Doll: – Kemény munka volt a mai mérkőzés. Az elején jól magunkara találtunk, megtaláltuk a ritmust, jól járattuk a labdát és a megfelelő időpontban gólt is szereztünk. utána egy kis figyelmetlenség miatt keményen megbnütetett a DVTK, mostanában ez szokott velünk történni. Meg kell tanulni, hogy nagyobb ellenállást kifejteni, a Videoton ellen sem voltunk rendesen ott, több test-test elleni küzdelemre lenne szükség. A második félidővel kapcsolatban semmilyen szemrehányást nem tehetek a fiúknak, szerdán nagyon kemény mérkőzést játszottunk több, mint 90 percen keresztül, elfáradtak. Próbáltuk támadni, azonban a DVTK teljes csapata a 16-os környékén állt fel, csak védekeztek. A 85. perc környékén gólt szereztünk ismét gólt szereznünk. Az ilyen helyzetekből tanulnunk kell, pár perccel a vége előtt már meg kell tudni tartani az előnyt. Keserűség, hogy ellenfelünk ismét gyorsan tudott egyenlíteni, mert szerettük volna megjutalmazni a szurkolókat a stadionban uralkodó hangulatért.
Egervári Sándor: – Örülünk a döntetlennek egy bajnokesélyes csapat ellen, számunkra sokat jelenthet ez az egy pont a végelszámolásnál. Az első félidőben jobban játszottunk, akkor több volt a támadójátékunkban. A második játékrészben sokkal inkább a kapunk elé szegezett az ellenfél, mint azt szerettük volna, nem tudtuk följebb tolni a védekező zónánkat. A játékosok azonban nehéz helyzetben sem adták fel, függetlenül attól, hogy az utolsó gólunk les volt vagy nem, a srácok képesek voltak fölállni, és utolsó leheletükig a pontszerzésre törekedni, az mindenképpen dicséretes. Ez a fajta harci szellem, ami tavasszal jellemzi a csapatot, erőt adhat a további mérkőzésekhez. Szerettem volna korábban beküldeni Novothny Somát, de többen jelezték, hogy nem teljesen egészségesek a pályán lévők közül, és nem szerettem volna elcserélni magam. Ahogy ellenfelünk megszerezte második találatát, újabb támadót kellett pályára küldenem, örülök, hogy a fiatalember élt a lehetőséggel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…