2022. 07. 2. szombat

Ottó
1 EUR 401 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Folytatódik a kooperációs együttműködés

Folytatódik a kooperációs együttműködés

Folytatódik az idén februárban megkötött kooperációs együttműködés a DVTK és a Kolorcity Kazincbarcika SC között, aminek keretében négy diósgyőri korosztályos válogatott labdarúgó (Korbély Kristóf, Orosz Donát, Szűcs Kornél és Tóth Borisz) is pályára léphet az NB II.-ben, ha az adott hétvégén nem kap szerepet, vagy csak kevés játéklehetőséghez jut az élvonalban.
A kazincbarcikai klub a nyár folyamán teljes arculatváltáson ment át, melynek következtében Kolorcity Kazincbarcika SC néven vesznek részt a következő bajnokságban. Az előző, koronavírus által félbeszakított idényt a Merkantil Bank Liga 14. helyén zárta a sárga-kék együttes. A csapatnál a nyár folyamán két edzőváltás is történt, előbb Boér Gábor váltotta Dzurják Józsefet a barcikai kispadon, majd a fiatal vezetőedzőt kinevezték az élvonalbeli Zalaegerszeg élére. Az így megüresedő pozíciót a DVTK egykori meghatározó játékosa, majd megbízott vezetőedzője, Vitelki Zoltán vette át Kazincbarcikán, aki a 2017/2018-as szezonban irányította a csapatot.

– Nem csupán egy együttműködésről van szó, amely létrejött két komoly klub között, hiszen a DVTK mint a régió legnagyobb klubja, valamint Kazincbarcika futballklubként a régió harmadik legnagyobb egyesülete között egy kooperációnak a folytatásáról van szó – kezdte Benczés Miklós, DVTK sportigazgatója. – Több megkeresésünk is volt a régióból, valamint régión kívüli kluboktól, amely együttesek jelezték, hogy szívesen lennének a DVTK társegyesülete, valamint vitték volna az akadémistáinkat. Ez nagyon megtisztelő és elismerése a nálunk zajló munkának. Azonban nem véletlenül döntöttünk továbbra is a Kazincbarcika mellett, hiszen egy jól működő kapcsolatot szeretnénk tovább ápolni. Ebben kiváló partner Koszta Péter és a Kazincbarcika egyesülete.

A kooperációs szerződés keretein belül a DVTK négy fiatal labdarúgója, Korbély Kristóf, Orosz Donát, Szűcs Kornél és Tóth Borisz szerepelhet a Vitelki Zoltán vezette Kazincbarcika soraiban a következő idényben.

– Ahogy már mondtam nem csak egy egyszerű együttműködésként tekintünk erre a kooperációra – folytatta Benczés Miklós. –  Ez egy nagyszerű lehetőség is, amely mind a két klub számára pozitívumokkal bír, amelyben mind a szakvezetők, mind a játékosok megtalálhatják a lehetőséget. Ha a DVTK-t nézzük, akkor a fiataljaink az NB I.-es és az NB III.-as szereplés között egy olyan állomást találhatnak, amely segíti az egyéni fejlődésüket, ami egyértelmű érdekünk. Reméljük, hogy a következő szezonban is sok-sok játékpercet tudnak majd eltölteni fiataljaink a másodosztályban.

A tavasz folyamán már működő szakmai kapcsolat nyomán a DVTK fiataljai közül Korbély Kristóf és Szűcs Kornél négy, míg Orosz Donát egy NB II.-es bajnoki mérkőzésen lépett pályára a sárga-kékeknél.

– Az elmúlt félév tapasztalatait értékelve úgy gondoljuk, mindkét fél számára előnyös az együttműködés – nyilatkozta Koszta Péter, a Kolorcity Kazincbarcika SC sportigazgatója. – Nagyon örülünk annak, hogy sikerült megújítani a DVTK-val télen kötött kooperációs szerződésünket. Egyrészt fontos kritérium az NB II.-ben, hogy egy 2001-es születésű játékosnak a pályán kell lennie a bajnoki találkozókon, aminek ezáltal könnyebben meg tudunk felelni. Másrészt, azt gondolom egész Borsod megyének az érdeke, hogy azok a tehetséges fiatalok, akik az NB I.-ben nem tudnak elég játékpercet kapni, az NB II.-ben pályára léphetnek. Ezáltal fejlődhetnek és érettebb játékosként térhetnek vissza a DVTK-hoz. A megállapodás keretében a tavaszi szezonban is a Kazincbarcikában szereplő játékosok fognak nálunk játszani, így a helyi kötődésű Korbély Kristóf és Orosz Donát, valamint Szűcs Kornél, illetve Tóth Borisz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megint pech!
Ismét nem volt szerencsés versenyünk a Rallyecross OB fuglaui fordulójában, mivel Benyó Máté Ford Supercarja olyan módon sérült az elődöntőben, hogy a…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum