2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Folytatódik a kooperációs együttműködés

Folytatódik a kooperációs együttműködés

Folytatódik az idén februárban megkötött kooperációs együttműködés a DVTK és a Kolorcity Kazincbarcika SC között, aminek keretében négy diósgyőri korosztályos válogatott labdarúgó (Korbély Kristóf, Orosz Donát, Szűcs Kornél és Tóth Borisz) is pályára léphet az NB II.-ben, ha az adott hétvégén nem kap szerepet, vagy csak kevés játéklehetőséghez jut az élvonalban.
A kazincbarcikai klub a nyár folyamán teljes arculatváltáson ment át, melynek következtében Kolorcity Kazincbarcika SC néven vesznek részt a következő bajnokságban. Az előző, koronavírus által félbeszakított idényt a Merkantil Bank Liga 14. helyén zárta a sárga-kék együttes. A csapatnál a nyár folyamán két edzőváltás is történt, előbb Boér Gábor váltotta Dzurják Józsefet a barcikai kispadon, majd a fiatal vezetőedzőt kinevezték az élvonalbeli Zalaegerszeg élére. Az így megüresedő pozíciót a DVTK egykori meghatározó játékosa, majd megbízott vezetőedzője, Vitelki Zoltán vette át Kazincbarcikán, aki a 2017/2018-as szezonban irányította a csapatot.

– Nem csupán egy együttműködésről van szó, amely létrejött két komoly klub között, hiszen a DVTK mint a régió legnagyobb klubja, valamint Kazincbarcika futballklubként a régió harmadik legnagyobb egyesülete között egy kooperációnak a folytatásáról van szó – kezdte Benczés Miklós, DVTK sportigazgatója. – Több megkeresésünk is volt a régióból, valamint régión kívüli kluboktól, amely együttesek jelezték, hogy szívesen lennének a DVTK társegyesülete, valamint vitték volna az akadémistáinkat. Ez nagyon megtisztelő és elismerése a nálunk zajló munkának. Azonban nem véletlenül döntöttünk továbbra is a Kazincbarcika mellett, hiszen egy jól működő kapcsolatot szeretnénk tovább ápolni. Ebben kiváló partner Koszta Péter és a Kazincbarcika egyesülete.

A kooperációs szerződés keretein belül a DVTK négy fiatal labdarúgója, Korbély Kristóf, Orosz Donát, Szűcs Kornél és Tóth Borisz szerepelhet a Vitelki Zoltán vezette Kazincbarcika soraiban a következő idényben.

– Ahogy már mondtam nem csak egy egyszerű együttműködésként tekintünk erre a kooperációra – folytatta Benczés Miklós. –  Ez egy nagyszerű lehetőség is, amely mind a két klub számára pozitívumokkal bír, amelyben mind a szakvezetők, mind a játékosok megtalálhatják a lehetőséget. Ha a DVTK-t nézzük, akkor a fiataljaink az NB I.-es és az NB III.-as szereplés között egy olyan állomást találhatnak, amely segíti az egyéni fejlődésüket, ami egyértelmű érdekünk. Reméljük, hogy a következő szezonban is sok-sok játékpercet tudnak majd eltölteni fiataljaink a másodosztályban.

A tavasz folyamán már működő szakmai kapcsolat nyomán a DVTK fiataljai közül Korbély Kristóf és Szűcs Kornél négy, míg Orosz Donát egy NB II.-es bajnoki mérkőzésen lépett pályára a sárga-kékeknél.

– Az elmúlt félév tapasztalatait értékelve úgy gondoljuk, mindkét fél számára előnyös az együttműködés – nyilatkozta Koszta Péter, a Kolorcity Kazincbarcika SC sportigazgatója. – Nagyon örülünk annak, hogy sikerült megújítani a DVTK-val télen kötött kooperációs szerződésünket. Egyrészt fontos kritérium az NB II.-ben, hogy egy 2001-es születésű játékosnak a pályán kell lennie a bajnoki találkozókon, aminek ezáltal könnyebben meg tudunk felelni. Másrészt, azt gondolom egész Borsod megyének az érdeke, hogy azok a tehetséges fiatalok, akik az NB I.-ben nem tudnak elég játékpercet kapni, az NB II.-ben pályára léphetnek. Ezáltal fejlődhetnek és érettebb játékosként térhetnek vissza a DVTK-hoz. A megállapodás keretében a tavaszi szezonban is a Kazincbarcikában szereplő játékosok fognak nálunk játszani, így a helyi kötődésű Korbély Kristóf és Orosz Donát, valamint Szűcs Kornél, illetve Tóth Borisz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek