2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Biztos, hogy padlón megyünk!

2018-ban már részt vett Csabi testvérével, Zsoltival ezen a versenyen, ahol másodikak lettek az ERC2 kategóriában. Most Juhász Pisti fogja diktálni az itinert a Renault Clio R3T-ben.

 Juhász Csaba – Juhász István

Juhász Média Kft – Renault Clio R3T
Rally di Roma Capitale 2020 – 2020.07.24-26.

Csabit a pilótát kérdem a verseny előtt.

Egy Európa Bajnokságon nem kis feladat szerepelni. Öröm a Colosseum árnyékában autózni. Az első napra 97 versenykilométert három gyorsasági szakaszra szabtak ki rátok, amelyek 14 és 21 kilométeresek. Milyen gumival is és csapattal vágtok neki az ERC futamnak?

– Nem kis feladat, bizony. Sajnos idén törölték a Mitropa Kupát, ezért más kihívást kerestem. Mindig is szerettem volna megmérettetni magam erős nemzetközi mezőnyben, ezért döntöttem az ERC mellett. Két éve már indultam itt Romában és akkor dobogóra állhattam az ERC2 kategóriában, tehát kellemes emlékek vannak erről a helyszínről. De nem ezért tértem ide vissza, hanem mert tetszenek a pályák. Saját csapattal és saját autóval vágunk neki a versenynek. Megpróbáltuk a lehető legjobban felkészíteni az autót a futamra, és szerintem a Clioval nem lesz gond.

Vasárnapra is több mint 100 kilométert autóztak majd versenytempóban. 8 és 15 kilométer hosszúságú pályákon. Hasonlít-e bármelyik egy magyar szakaszra is?

– Egyáltalán nem hasonlít, de ez nem is baj. Itt nagyon sok kanyar van, folyamatosan kell koncentrálni, nagyon nagy kihívás egy ilyen versenyt teljesíteni. Az autó is más beállításokat kíván, ebben Markovics Gyuri van a segítségünkre. Megpróbáljuk beosztani a gumikat, mert korlátozott mennyiségben van gumink, erre is figyelnünk kell. Szóval tényleg nem kis kihívás egy ilyen verseny.

98 ralipáros vág neki a csodaszép helyen lévő gyorsoknak. Miként is szeretnétek Istvánnal szerepelni?

– Minél előbb akarunk végezni. Baromi erős a mezőny, nekünk pedig nem volt időnk letréningezni a pályákat több héttel a verseny előtt, de megpróbálunk helyt állni. Biztos, hogy padlón megyünk, aztán majd meglátjuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek