2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Floorball Évzáró – Szezonértékelés és Díjátadó

Floorball Évzáró – Szezonértékelés és Díjátadó

Az elmúlt hétvégén a Herman Ottó Múzeumban található Sissy Kávéház és Étterem adott otthont a Miskolci Floorball Egyesület, évzáró bankettjének. Az egyesület eredményein kívül a szezonban nyújtott kiváló teljesítményeket is díjazták, de már a következő évadra is hangolódtak.

Gál Tamás az MFE alelnöke bevezetőjében kiemelte, hogy több, mint 75 mérkőzést játszottak az egyesület sportolói. OB I, OBII, OBIII, U15 Uni, Felnőtt Uni, U21 és U16-os csapatok közül a Felnőtt Unihoki még a szuperdöntőn versenyben van a bajnoki címért, míg a 21 évesek bajnokságában bronz, az OB III-ban ezüstérmes a Miskolci Floorball Egyesület. Az évközi eredményeknél hangsúlyozta, nagyon fontos volt számukra a Miskolci Szabadidőközpont hozzáállása. Kiváló körülmények között készülhetett a csapat és a kapcsolatot az is minősíti, hogy az élvonalbeli gárda kiesése ellenére is megmarad a névszponzori szerződés a későbbiek során.

Fontos állomás volt életükben a Miskolci Város Napja alkalmából szervezett bajnokság is, ahol egy napon több, mint 150 miskolci fiatal floorballozott a Generali Arénában, valamint a Magyar Köztársaság Kupa döntője során a teljes hazai elit képviseltette magát Miskolcon. Először a Miskolci Floorball Egyesület munkája révén került be magyar floorball országos hatókörű sportcsatorna képernyőjére.

A banketten díjátadásra is sor került, a 2009/10-es év támogatója díjat Dr. Szatmáry-Antal Tamás, a Miskolc Városi Szabadidőközpont igazgatója és Afonyi László igazgatóhelyettes kapta.

A 2009/10-es év felnőtt játékosa Szabó Ákos lett. Azért esett rá a választás, mert évek óta a csapat legponterősebb játékosa, s edzésmunkája, edzésintenzitása semmit sem változott, pedig családapaként amatőr sportban a legnehezebb folyamatosan jó teljesítményt nyújtani. Hozzáállása példaértékű lehet a fiatalok számára is.

A 2009/10-es szezon legtöbbet fejlődött játékosa díját Ignéczi Balázsnak ítélte oda a csapat vezetése. Balázs teljesítményével bejátszotta magát az élvonalbeli gárdába és meghatározó játékossá vált a Miskolci Szabadidőközpont FSE életében. Unihoki és U21-es csapatunknak is egyik fő pillére. Játékintelligenciáját Pafféri András és Szabó József U19-es szakvezetők is észrevették, s hamarosan a válogatottban is bemutatkozhatott.

A 2009/10-es év utánpótlás játékosa díjat Hudák Milán kapta. A kapusok sorsa talán a legnehezebb, mert ha gólt kapnak, akkor mindig őt találják meg legkönnyebben a játékosok. Milán az U16, OB II-es és U21-es csapatnak tagja, minden mérkőzésen helytállt és Balázshoz hasonlóan neki is megadatott a válogatottság. Bízunk benne, hogy ő is ott lesz Németországban a jövő évi világbajnokságon, de addig még nagyon sokszor kell bizonyítania miskolci mezben is.

A 2009/10-es év menedzsere díjat Keczeli Péter kapta. Péter átvette a pénzügyek jelentős részét az egyesületben, a Magyar Köztársaság Kupa szervezőbizottságának megbízható tagja volt, ez a díj elismerés a pályán kívül tett eredményes munkájáért.

A díjak átadása után a jövő évi tervekről, csapatok indításáról volt szó. Tervek szerint egy többállomásos amatőr kupasorozatot írunk ki a Miskolci Görög Katolikusoknak, a Floorball Klub Sárospatak, a Kazincbarcikai Ördögök részére, de nem kizárt, hogy más amatőr csapatok is bekapcsolódnak majd e küzdelemsorozatba. Utánpótlás szinten is látszik, hogy több regionális megmérettetésre van szükség a diákolimpiai küzdelmeket kiegészítendő.

A jövő évi felnőtt kiírások közül az OB 1/B-ben, OB II-ben, az utánpótlás bajnokságok terén pedig az U21-ben és U19-ben indítunk csapatokat.

Ezt követően bemutatták az új edzőt, Hutter Gergőt, aki korábban a Miskolci Jegesmedvék színeiben már bizonyított élvonalbeli játékosként nagy rutint szerzett a csapatjátékok során. Gergő az utolsó fordulókat már nézőként követte, sőt néhány edzésre is ellátogatott, nagy ambícióval vág neki a szakmai munkának. Egy-két hét pihenő után az egyetemen kezdi el az erősítést a csapat, majd augusztus első hetében Szerencsen edzőtáboroznak a miskolci floorballosok.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek