2024. 04. 29. hétfő

Péter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Félbeszakadt a Jegesmedvék pesti vendégjátéka.
Félbeszakadt a Jegesmedvék pesti vendégjátéka.

Félbeszakadt a Jegesmedvék pesti vendégjátéka.

Félbeszakadt a Jegesmedvék pesti vendégjátéka.A pénteki csúfos vereséget követően vasárnap nyílt lehetőségük a Jegesmedvéknek a Fraditól elszenvedett csorba kiküszöbölésére. Azaz nyílt volna, ha az első harmad után a Pesterzsébeti Jégcsarnok pályája hiba miatt nem válik balesetveszélyessé.

A lejátszott húsz percben, bár nem történt sok említendő esemény, pörgős játékot láthatott a gyér számú közönség (akik között nagy örömömre több miskolci szurkoló is helyet foglalt a vendégszektornak kijelölt részen, és a semleges nézők között is). Gól és botránymentes mérkőzésrészt – két perces büntetésből is mindössze egy akadt – vívtak a csapatok, ám változatos, izgalmas, és sokszor ügyes, színvonalas megoldásokkal kísért támadások, megbízható védőjáték és kapusteljesítmény jellemezte a harmadot.

Talán ugyanez történt volna a mérkőzés hátralévő részében is, ám az első játékrész végén a miskolci cserepad előtti részen egy nagyjából egy négyzet-deciméternyi darab kiszakadt a jégből. Bár a pesterzsébeti pálya eleve rossz minőségű, vékony volt, a probléma megoldható lehetett volna, ha – vélhetően – nem romlik el a pálya alatti hűtőrendszer is, így Haszonits játékvezetőnek nem volt más lehetősége, mint előbb felfüggeszteni a játékot, hisz a pálya íj módon balesetveszélyessé vált.

Mivel ilyen szerencsétlenül alakult, a Fradi-játékosok rögtönzött edzést tartottak, a Jegesmacik pedig dolgukat végezetlenül elhagyták a csarnokot. A mérkőzés sorsa újrajátszás lesz, amelynek részleteiről később egyeztetnek a csapatok. Nem lesz könnyű feladatuk, hisz a gárdák eléggé be vannak táblázva, ám valószínűleg tudnak találni mindkét fél számára elfogadható megoldást.

Fájó helyzet ez, hisz a Macik – különösen az első sor játékosai – jól játszottak, és lett volna esélyük az FTC elleni visszavágásra. Folytatás február 16-án, kedden, a budapesti IceCenterben, a MOL Liga négyesdöntőjét megnyerő, és azóta még tovább erősödött Vasas Bp. Stars ellen.

 

Dicsuk Dániel

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek